Den radikale forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev har fået stemmer nok til at blive valgt ind i Borgerrepræsentationen i København.

1123 københavnske vælgere har stemt på den radikale profil, selv om hun inden valget har gjort det lysende klart, at hun ikke har tænkt sig at opretholde sit mandat.

Dermed bliver Anna Mee Allerslev valgt som nummer fem af de fem radikale, der får plads i Borgerrepræsentationen. Spidskandidat Mia Nyegaard får flest personlige stemmer blandt de radikale kandidater, nemlig 3844.

LÆS OGSÅ: Vild udvikling: Tabte borgmesterkamp under spisepause

Mia Nyegaard har overtaget posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester efter Allerslev. De Radikale har også sikret sig en af de syv fagborgmesterposter i København i den kommende periode.

Men partiet ved endnu ikke, hvilken borgmesterpost der vil blive tale om.

Nummer seks på den radikale liste, opgjort på antal personlige stemmer, er Christopher Røhl Andersen, der har fået 1009 personlige stemmer.

LÆS OGSÅ: Her er de kendte, der blev vraget af vælgerne: 'Det gik ad h til - der er intet at fejre

Han skal overtage Anna Mee Allerslevs mandat, når hun efter planen træder ud af Borgerrepræsentationen.

Anna Mee Allerslev sagde farvel og tak til københavnsk politik, efter at kandidatlisterne til valget var indleveret. Derfor kunne hendes navn ikke pilles af listen.

Årsagen til hendes farvel var, at det kom frem, at hun i lighed med flere andre lokalpolitikere i København havde lånt lokaler på rådhuset til sin bryllupsreception uden at betale leje.

Allerslev har efterfølgende betalt de 65.000 kroner, lokalet kostede i leje.

Man kan ikke uden videre trække sig, når først man er valgt til kommunalbestyrelsen i en kommune. Men der er flere smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. Blandt andet hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager.

»Men den ultimative smutvej er at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst at modtage valg,« har forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole tidligere forklaret til Ritzau.

/ritzau/