Pressen var inviteret med, da de to café-ejere Murat Kitir og Ertrugul Karahan i går gik op på lokalpolitistationen i Køge for at politianmelde top-politikeren Henrik Sass Larsen og den socialdemokratiske formand i Køge, Tommy Kamp.

- Vi har fortalt politiet, at de to har modtaget beskikkelse til gengæld for at sikre os den famøse udeservering på Torvet, forklarede Ertrugul Karahan over for den fremmødte presse.

Derudover hævder Murat Kitir over for politiet, at han ved to lejligheder har forsynet Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen med en større mængde ulovlige dopingmidler.

Liste med kilder medbragt

Med sig havde de to café-ejere en liste med 30 navngivne personer, der angiveligt alle kan bekræfte, at de to socialdemokrater ved flere lejligheder har spist på Café Vanillas regning.

B.T. har for en lille uge siden talt med Café Vanillas nuværende bestyrer, David Stanley, og den tidligere bestyrer, Gøkhan Bas, som begge bekræftede, at Tommy Kamp har spist på husets regning op til flere gange om ugen. David Stanley sagde dengang:

- Tommy Kamp har adskillige gange spist her. Og jeg har aldrig nogensinde modtaget betaling for de selskaber, han har haft i tidens løb. Og det har ikke været billige middagsselskaber.

De to café-ejere måtte dog forlade politistationen med uforrettet sag, da de ikke havde lavet en skriftlig politianmeldelse. Derfor blev de henvist til at møde op med en skriftlig anmeldelse hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Henrik Sass Larsen har tidligere i en mail til B.T. afvist anklagerne og sagde i går til Lokalavisen, at han er klar til at hive café-ejerne i retten.