Odenses tidligere borgmester og spidskandidat Anker Boye har fået to golfrejser betalt af it-firma.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Odense, Anker Boye, har fået betalt golfrejser til Sverige og Holland af it-giganten SAP.

B.T. kan i dag afsløre, at weekendrejserne i 2008 og 2009 med hotelovernatning og masser af golf har Anker Boye fået i sin egenskab af formand for KMD – det tidligere Kommunedata – der leverer it-løsninger til de fleste danske kommuner.

Ingen hemmelighed
- Det er rigtigt, at jeg har fået de her to rejser til Malmø og Holland i august sidste år og april i år, hvor det var computerfirmaet SAP, der inviterede. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg spiller meget golf, siger rådmand Anker Boye til B.T.

Den seneste af golfrejserne var i april, hvor Socialdemokraterne i ugevis havde hamret løs på De Konservatives Bendt Bendtsen for som minister at modtage golf- og jagtture af store firmaer. Imens satte Anker Boye sig ind i et fly til Holland med alt betalt fra en kommunal it-leverandør.


- Det er rigtigt. Men jeg tog blot af sted på golfturene for at netværke med it-folk på golfbanen. Jeg var inviteret på begge rejser som formand for KMD, siger Anker Boye til B.T.


Bananrepublik


Efter B.T.s afsløringer af Bendt Bendtsen i foråret så er der for tiden ved at blive udarbejdet regler for, hvad offentligt ansatte – herunder ministre – må deltage i.


- Men regler har vi sådan set nok af. Vi er med sådanne sager på vej ud ad et skråplan, hvor det kan ende i ren bananrepublik. Det er ikke ulovligt for rådmænd at tage imod turene, men det er da betænkeligt. Vælgerne må jo straffe ham i stemmeboksen, siger professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen fra CBS.


Event for gode kunder


It-firmaet SAP, der er Europas største softwarefirma, vil ikke svare på, om de har »smurt« den fynske politiker for at sælge flere it-systemer til landets kommuner.


- Vi har blot en række store kunder til en event, hvor de kan udbygge deres netværk under andre former. Denne gang var det så golfture. Det er da meget normalt, siger Karen Nielsen, der er nordisk direktør for SAP.


Men Steen Møller, gruppeformand for De Konservative i Odense, der kæmper for en anden Boye som borgmester – den siddende borgmester Jan Boye – opfordrer de fynske vælgere til at have billedet af den golfspillende Anker Boye i hovedet, når de om otte dage sætter deres kryds.


- Jeg synes da, at vælgerne skal tage det her med ind i stemmeboksen, når de skal stemme. Det handler jo om, at vælge den kandidat, som man er enig med og har tillid til. Og så er vores kandidat mere til håndbold end golf, siger Steen Møller.