Anders Samuelsen undskylder, at afsnit i Liberal Alliances skoleudspil er en kopi af Det Radikale Venstres.

Det er ikke kun skoleelever, der skriver af efter andre. Politikere gør åbenbart også.

B.T. kan afsløre, at næsten et helt afsnit af Liberal Alliances nye skoleudspil ’en fri folkeskole’ er en direkte kopi af De Radikales skoleudspil.

Både på side 6 i De Radikales skoleudspil ’Vores skole’ og i ’en fri folkeskole’, som blev lanceret i tirsdags, står følgende:

’Når skolen formulerer sit værdigrundlag og fastlægger sin pædagogiske linje, skal skolen også vælge relevante udviklingsmål og redegøre for, hvorledes den vil evaluere sine resultater. Disse evalueringer skal være offentligt tilgængelige – sammen med værdigrundlaget og en redegørelse for den pædagogiske linje’.

Slutning tilføjet

I Liberal Alliances oplæg er sætningen ’På den måde har forældrene et seriøst grundlag at vurdere den enkelte skole ud fra’ dog tilført til slut, så hele afsnittet ikke er en fuldstændig kopi.

Liberal Alliances partiformand Anders Samuelsen erkender blankt, at teksten er afskrift. Da B.T. i går kontaktede ham, havde han allerede fået pillet hele skoleudspillet af partiets hjemmeside og erstattet afskriften med en ny formulering.

- Der er sket en fejl i processen, så der desværre er kommet en afskrift af De Radikales skoleudspil ind i vores. Jeg havde godkendt teksten, men efter jeg er gjort opmærksom om afskriften, har vi ændret teksten, siger Anders Samuelsen.

Jelved: ’Pinligt’

Skoleelever dumper, når de skriver stil af efter andre. De kan ikke bare undskylde bagefter og så bestå.

- Nej, det er korrekt, og jeg siger også, at det er beklageligt. Men der sker fejl alle steder, også hos os.

De Radikales skoleordfører Marianne Jelved synes, at sagen er pinlig.

- Det er jo plagiat, og i Tyskland er der professorer, der har mistet deres doktortitler på at kopiere andres forskning. Her er der tydeligvis tale om frafaldne radikale, der kopierer vores politik, og det er da pinligt for dem, siger hun.