Anders Samuelsen har flere gange i foråret skældt pressen ud for deres arbejdsmetoder og useriøse historier. Men nu indrømmer Liberal Alliance-lederen, at de højlydte skænderier på tv har skadet partiet.

Det meddelte Anders Samuelsen tirsdag på et pressemøde efter partiets sommergruppemøde på Egelund Slot i Nordsjælland.

Her angav han 'kampen' mod pressen som en af årsagerne til, at Liberal Alliance er gået tilbage i meningsmålingerne, og senest blot blev spået 2,5 pct. af stemmerne i måling fra Greens.

- Det har spillet ind, at jeg tog en kamp med pressen tidligere på året. Jeg indrømmer gerne, at det var ikke kønt. Det duer ikke simpelthen bare ikke, at jeg kommer ud i de skænderier, selvom jeg stadig mener, at der var noget om kritikken fra min side, sagde Anders Samuelsen som en af årsagerne til partiets tilbagegang.

Ellers mente Samuelsen, at partiets manglende synlighed i offentligheden, og at det ikke lykkedes at blive en del af regeringens tilbagetrækningsreform med de Radikale også har spillet ind på partiets tilbagegang.

Tilbage i marts kom Anders Samuelsen op at skændes på direkte tv med studievært Klaus Bundgård Povlsen fra DR og kaldte ham bl.a. komplet til grin. Studieværten ville have svar på, hvorfor Anders Samuelsen, der også sidder i byrådet i Horsens, havde meldt afbud til en del byråds- og økonomiudvalgsmøder.

Det synes Anders Samuelsen ikke om, da han ikke mente, at optællingen af hans fravær var korrekt, og at politik ikke kun føres til byrådsmøder.

Ugen forinden havde Anders Samuelsen haft en tur med TV2. TV-stationen kørte et indslag fra partiets landsmøde, hvor et medlem af Liberal Alliance kritiserede partiets ledelse for at være for fokuseret på kendis-kandidater frem for kvaliteterne hos kandidaterne.

Det fik Anders Samuelsen til at kalde indslaget det dummeste, han nogen sinde havde sært og tordnede mod TV2´s historie. Han mente, at det var på tide, at nogen politikere sagde fra over for mediernes historier.

Men nu trækker Anders Samuelsen så lidt i land og kalder forløbet ukønt.