Anders Kloppenborg, der er tidligere sekretariatsleder hos De Radikale, er en af de 238 personer, der har valgt at melde sig ud af partiet oven på den seneste tids kaos.

Og han går ikke uden at smække med døren, fortæller han til Skive Folkeblad.

»Den sunde fornuft, besindigheden, omtanken og det lune glimt i øjet og respekten for anderledes tænkende og agerende har forladt partiet. Det er afløst af et scenarie, som vi normalt forbinder med diktatoriske og fundamentalistiske samfund. Hvor er værdigheden, respekten, næstekærligheden og tilgivelsen blevet af,« siger Anders Kloppenborg til Skive Folkeblad.

Anders Kloppenborg var sekretariatsleder og partisekretær fra 1997 til 2003. I dag er han rektor på Birkerød Gymnasium.

Han meldte sig ud, dagen efter at den tidligere partileder hos de Radikale Morten Østergaard gik af. Østergaards afgang kalder han en »heksejagt«.

»Besindelse og omtanke blev skubbet helt til side af en feministisk, inkvisitorisk heksejagt forestået af en gruppe ikke-tilgivende, nådesløse furier og amazoner, som virker som om, de ikke helmer før det ultimative matriarkat er indført på værste fundamentalistiske vis,« siger han til avisen.

Anders Kloppenberg siger, at partiets gamle kæmper: Zahle, P. Munch, J. Jørgensen, B. Dahlgaard, H. Baunsgaard og Niels Helveg Petersen må vende sig i graven.

Andre læser også