Lyt til artiklen

Henrik Fogh Rasmussen har aldrig lagt skjul på, at han er stærkt liberalistisk. Han har tidligere udgivet bogen 'Amerikanske tilstande'.

Allerede som helt ung provokerede hans kompromisløse indstilling til velfærdsstaten - socialstaten, for at bruge faderens udtryk.

- Det var faktisk et handikap for mig i VU, at aviserne interesserede sig for mine meget liberale holdninger. Det førte blandt andet til, at jeg trak mig som formand for VU i Viborg Amt i 1997. Jeg passede ikke ind i dansk politik af ideologiske grunde. Ikke engang i Venstre. Jeg passer bedre ind i USA og amerikansk politik, siger Henrik Fogh til Politiken.

Han kunne ikke drømme om at vende hjem.

LÆS OGSÅ:

- I USA bliver man tilskyndet til at tage og bruge magt på græsrodsniveau, hvorimod man i Danmark rent faktisk kan få hug for at stikke næsen for langt frem. Det er den der jantelovstankegang, jeg opponerer imod, siger Fogh.

- Samfundet tilskynder folk til at tage initiativ her i USA, hvilket det danske også gør, men hvis man gør sig lidt for bemærket, bliver man hurtigt sat på plads i Danmark. Der er mange andre punkter, hvor jeg er mere amerikansk end dansk. Jeg kan ikke acceptere at bo i et samfund, hvor man skal betale så meget i skat, som man skal i Danmark. Det er det rene røveri, hvis du spørger mig, siger Henrik Fogh.

ER DU ENIG MED HENRIK FOGH? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR