Statsministerens ugentlige pressemøde, hvor en mand blev smidt ud. Helle Thorning-Schmidt.
Statsministerens ugentlige pressemøde, hvor en mand blev smidt ud. Helle Thorning-Schmidt. Foto: Claus Bech

Mand blev smidt ud af betjente

Statsministerens ordinære tirsdags pressemøde udviklede sig helt vanvittigt tirsdag formiddag.

En tilsyneladende sindsforvirret deltager ved pressemødet råbte op og blev smidt ud af betjente, efter at han havde protesteret mod en journalists spørgsmål.

Ved pressemødets start havde en mand med mørkt krøllet hår, briller og gul-stribet striktrøje sat sig på forreste række - lige foran statsministeren. Han holdt nogle A-4 ark i hånden, og sad lettere sammenkrøllet på sin stol.

Da statsministeren var færdig med sin indledende tale, begyndte hun at svare på spørgsmål fra journalisterne.

Under disse spørgsmål rejser manden sig op, og går op og lægger et stykke papir på statsministerens podie. På papiret stod der ifølge pol.dk: 'Jeg vil være konge af Danmark'.

Ifølge vidner kiggede Thorning spørgende på PET-vagterne på det tidspunkt, men de greb ikke ind.

Personen satte sig tilbage på sin plads igen.

Jesper Termansen, politisk redaktør på Radio 24 syv, stillede lidt inde i pressemødet et spørgsmål omkring Thornings skatteindbetalinger i 1999.

- Jeg vil godt gå lidt tilbage i tiden til 1999, hvor du sad som nyvalgt medlem af Europa-Parlamentet. Hvordan havde du det da med, at nogle af dine egne partimedlemmer opfordrede dig til at betale skat i Danmark, spurgte Termansen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt begyndte stille og roligt at besvare spørgsmålet med, at hun ikke vil kommentere Skattesagskommissionens arbejde, da der pludselig lød højlydte kommentarer fra manden på forreste række.

- I må tjekke jeres fakta, svarede Helle Thorning-Schmidt.

Da Jesper Termansen endnu en gang forsøgte at spørge ind til sagen, opstod der tumult blandt det forsamlede pressekorps.Manden på forreste række blev så oprørt over spørgsmålene, at han protesterede.

- Personlige forhold om skat er personlige. Det kan pressen ikke gøre ved Helle. Hun skal ikke forfølges for sin skattesag af pressen. Det vil jeg fandme ikke finde mig i, sagde manden.

To af Statsministeriets betjente var hurtigt henne ved den oprørte mands plads. De tog fat i hans arme og eskorterede ham ud af Spejlsalen.

- Ja, jeg skal nok gå, svarede manden utilfreds og samlede sin taske og sine papirer sammen. Og så forlod han Spejlsalen i Statsministeriet.

Pressemedarbejder i Statsministeriet Lea Juel Henriksen fortæller efterfølgende om, hvordan manden fik adgang til de pressemøder, hvor der ellers kun er adgang for personer med akkreditering til Folketinget, herunder indehavere af pressekort.

- Vi har ingen kommentarer til, hvem han er. Men den pågældende er kommet igennem den almindelige adgangskontrol, hvor han har fremvist gyldigt pressekort.

- Da han gentagne gange havde overskredet kodeks for deltagelsen i pressemødet, gik jeg og to betjente hen og bad ham forlade Spejlsalen, siger Lea Juel Henriksen.

Hun har ingen kommentarer til, om der var tale om en person, der var kendt af statsministeren.

Vagtchefen hos Københavns Politi, Mads Firlings bekræfter, at politiet efterfølgende talte med manden.

- Jeg kan bekræfte, at Statsministeriets vagter har bortvist en mand fra Glassalen her til formiddag. Efterfølgende havde politiet en snak med ham, og tjekkede blandt andet hans navn i vore registre. Derefter bad vi ham om at forlade stedet, siger Mads Firlings.

Han har ingen oplysninger om mandens identitet.

VED DU NOGET OM, HVEM MANDEN, DER BLEV SMIDT UD AF PRESSEMØDER, ER - SÅ SKRIV TIL 1929@BT.DK.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.