Løsgængernes tid er slut for denne gang i Folketinget, når det tidligere radikale folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll i morgen stifter et nyt parti, skriver Ekstra Bladet mandag. DEBAT: HVAD FORVENTER DU AF DET NYE PARTI?

Ifølge Ekstra Bladet skulle det tidligere konservative folketingsmedlem Pia Christmas-Møller have sagt ja til at gå med i det nye parti, men det afviser hun selv overfor bt.dk.

LÆS OGSÅ
 • Pia Christmas-Møller afviser nyt parti
 • Kommentar: Radikal udbryder på umulig mission


 • Simon Emil Ammitzbøll ønskede sent i aftes ikke at udtale sigt, men han bekræfter, at han holder pressemøde i morgen kl. 13 i Grønlandsværelset på Christiansborg, hvor han vil løfte sløret for sit nye parti.

  Han forlod Det Radikale Venstre 13. oktober sidste år efter længere tids utilfredshed med den radikale leder Margrethe Vestager, som han beskyldte for at have begået forræderi, da hun under valgkampen i november 2007 støttede socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt som kommende statsminister.

  Simon Emil Ammitzbøll har siden bruddet med de radikale omtalt sig selv som borgerlig humanistisk fritænker.Han har de seneste måneder talt på knapper om, hvorvidt han skulle forsøge at stifte et nyt parti, eller sige ja til et af de tilbud, som han har fået fra nogle af de nuværende partier i Folketinget.

  Han har også fået tilbud om jobs i det private erhvervsliv, men venner tæt på Simon Emil Ammitzbøll oplyser over for Ekstra Bladet, at han er bidt af en politisk bacille. Derfor vover han nu springet, og satser sin fremtid på et nyt politisk parti.

  Han har fortalt nære venner, at han først og fremmest ser, at han kan samle mange af Naser Khaders tidligere tilhængere op.

  De to nuværende løsgængere er enige om, at det kommende parti skal være et borgerligt liberalt parti, men de holder kortene tæt til sig med hensyn til, hvad det nye parti skal hedde.