Vejlegårdens Amin Skov forlader arbejdsretten efter kendelsen torsdag den 29. november. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
Vejlegårdens Amin Skov forlader arbejdsretten efter kendelsen torsdag den 29. november. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Foto: Keld Navntoft

Arbejdsretten fastslog torsdag, at 3Fs konflikt med Restaurant Vejlegården er fuldt lovlig. Men Amin Skov overgiver sig ikke

’God tur hjeeem’, ’fedterøv’ og ’fars gris’ blev der råbt fra demonstranterne, da Amin Skov forlod Arbejdsretten i København torsdag eftermiddag. Han havde netop tabt slaget mod 3F i Arbejdsretten, men han fortryder ikke sin kamp.

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg har holdt på min ret. Men jeg fortryder, det har trukket så længe ud og haft så store omkostninger. Jeg vil helst bare have fred og ro til at lave stjerneskud og smørrebrød, sagde Amin Skov på et efterfølgende pressemøde, hvor han sad flankeret af direktøren og advokaten for Kristelig Arbejdsgiverforening.

Konflikt Vejlegården

En time tidligere var busser proppet med 3F-medlemmer rullet ind foran Arbejdsretten på Skt. Annæ Plads i København. De pakkede de røde faner ud, kørte en blokvogn i stilling og varmede sig med fællessang.

’Røde Wilfred, røde Wilfred, han har mistet barnetroen’, gjaldede det fra blokvognen akkompagneret af guitar og harmonika.

Nogle vil kalde det en typisk tidslomme fra 70’erne, men for de 300-400 demonstranter med røde faner uden for Arbejdsretten handlede det om at vise et stærkt fagligt fællesskab. De ventede i spænding på dommen i konflikten mellem 3F og Restaurant Vejlegården fra dommer Thomas Rørdam. Den kom kl. 14.30:

- Thi kendes for ret, indledte Thomas Rørdam, da han læste dommen op for presse og tilhørere i den tætpakkede sal. Og så kunne han fortælle, at Arbejdsretten anser 3Fs konflikt med Restaurant Vejlegården for lovlig, selvom Amin Skov har indgået overenskomst med Krifa.

Men Arbejdsretten finder nogle af metoderne ulovlige, blandt andet løbesedler og mail, der opfordrer kunder til at boykotte restauranten.

Det var altså ikke lykkedes Kristelig Arbejdsgiverforening at overbevise Arbejdsretten om, at konfliktretten ikke skal gælde arbejdsgivere, der har tegnet overenskomst med alternative fagforeninger.

- Det var en klokkeklar dom, der bakker op om den danske model. Vi kan forsat konflikte mod de virksomheder, som har tegnet en overenskomst, som underminerer hele det danske overenskomstsystem.

- Jeg forventer, at der ikke vil gå lang tid nu, før vi får Vejlegården tilbage til forhandlingsbordet og indgår overenskomst, jublede gruppeformand Tina Møller Madsen fra 3F, inden hun hastede ud fra Arbejdsretten, henover Skt. Annæ Plads og op på blokvognen sammen med formanden for 3F i Vejle, Martin Jensen.

Og så blev der sunget ’Når jeg ser et rødt flag smælde’, mens Tina Møller Madsen havde fundet de røde læderhandsker frem, så hun kunne holde en symbolsk rød, knyttet sejrsnæve i vejret.

Men inde i Arbejdsretten tog Amin Skov og Kristelig Arbejdsgiverforening sig derimod god tid til at tale med den fremmødte presse.

- Nu skal vi hjem og samle stumperne op. Det er udelukket, at jeg kan forhandle med en organisation, hvis motto er magt, lød det fra restauratøren, der ikke har tænkt sig at give op, selvom 3Fs blokadevagter sandsynligvis nu bliver stående foran hans restaurant.

- Vi har stabiliseret os derhjemme. De er velkomne til at stå udenfor i måneder, lød det fra Amin Skov. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.