Ifølge Christian Friis Bach var den danske ambassadør i Sydkorea ikke til stede ved det bestyrelsesmøde i GGGI, hvor de kontroversielle rejseregler blev godkendt, selv om det var hans opgave.

Selv om det var op til den danske ambassadør i Sydkorea, Peter Lysholt Hansen, at briefe den nu forhenværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R) og Udenrigsministeriet om bestyrelsesmøder i klimaorganisationen GGGI. var han tilsyneladende ikke til stede ved et afgørende møde i maj 2012. Det skriver politiken.dk. Ved netop dette møde blev der ifølge avisen sagt god for GGGIs kontroversielle rejseregler. Den information modtog en af udviklingsministerens nærmeste rådgivere i sidste uge, og det vakte undren i ministeriet. Særligt fordi ambassadøren ellers flere gange slået fast, at den danske regering ikke vidste noget om de luksuriøse rejseregler i klimaorganisationen GGGI.

Folketinget er altså blevet ført bag lyset i spørgsmålet om. hvorvidt regeringen har godkendt rejsereglerne, og det får Christian Friis Bach til at kritisere ambassaden i Seoul.

»Jeg modtager ukorrekte oplysninger, men jeg videregiver dem, og det er mit ansvar. Og så er den ikke længere. Nu må den kommende undersøgelse vise, hvad der er sket«, siger Christian Friis Bach til politiken.dk.

Læs også: Søs Marie Serup: Minister valgte Martyrdøden

Til trods for, at den tidligere minister tager ansvaret på sig, mener han ikke, at ambassaden har gjort sit arbejde.

»Det er da indlysende, at jeg ikke er tilfreds med rådgivningen. For det har betydet, at jeg ikke længere er minister, og jeg kunne rigtig godt lide at være minister. Og især at være udviklingsminister.«

Også hos Socialdemokraterne mener klimaordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) at sagen om ambassadørens fravær skal granskes.

»Der er ingen tvivl om, at alarmklokkerne ringer, når der kommer sådan en mail. Det er en meget underlig besked at sende til en særlig rådgiver. Jeg vil ikke spekulere i folks hensigter, men det understreger behovet for at få tingene undersøgt til bunds«, siger klimaordfører Pernille Rosenkrantz-Theil til politiken.dk.