Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev mener, at en ekstern undersøgelse nu skal finde svar på, om reglerne blev fulgt, da hun fik lov til at låne rådhussalen på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception.

Det oplyser borgmesteren i en udtalelse til BT.

'Hvis det viser sig, at grundlaget for Borgerrepræsentationens regler ikke har været korrekt, forventer jeg at modtage en indstilling på, hvordan vi hurtigst muligt retter op på det, som jeg selvfølgelig vil følge,' lyder det fra borgmesteren, der altså åbner for at betale de 65.000 kroner, som det normalt koster at leje rådhussalen til et dagsarrangement.

Meldingen om, at sagen nu skal undersøges kommer efter, at BT tirsdag kunne fortælle, at Københavns Kommune kritiseres for at låne den gamle Rådhushal kvit og frit til Anna Mee Allerslevs bryllup i august måned.

Københavns Kommune forsvarer den favorable ordning for politikerne med, at det er en administrativ praksis, som har udviklet sig gennem årene efter en uformel drøftelse mellem politikerne på Rådhuset. Politikerne kan låne rådhushallen i det omfang, andre ikke har lagt billet ind. Forvaltningseksperter har dog over for BT slået fast, at den uformelle drøftelse – som kommune kalder en administrativ praksis – at er i strid med reglerne om politikernes brug af lokalet.

Skatteekspert og direktør i Adwizer Law, Michael Egholm, vurderede desuden over for BT tirsdag, at Anna Mee Allerslev skal betale skat af værdien af lejen af lokalet.

»Det er fundamentalt i den danske skattemodel, at man skal beskattes af al form for indkomst både kontanter og naturalier. Og får man stillet et lokale til rådighed, skal man beskattes af brugsværdien af det. I det her tilfælde er det de 65.000 kroner, som det koster for andre at leje lokalerne,« sagde han.

Borgerrepræsentationens sekretariat har imidlertid ikke informeret Anna Mee Allerslev om nogen skattepligt - og borgmesteren erkender, at hun ikke har betalt skat af beløbet.

Også her vil borgmesteren nu have andre øjne på sagen.

'Hvis jeg mod den tidligere information fra Borgerrepræsentations sekretariat er skattepligtig af lån af lokalet, forventer jeg selvfølgelig, at Borgerrepræsentationens sekretariat indberetter det til skat, som de skal. Desuden vil jeg bede Borgerrepræsentationens sekretariat om at få ordentlig styr på skattereglerne via ekstern rådgivning, så der ikke sker nogen fejl her,' skriver borgmesteren, der tydeligvis er godt træt af sagen.

'Selvom jeg har fulgt alle regler og dobbelttjekket med Borgerrepræsentations sekretariat, skygger sagen for den politik, jeg helst vil bruge min tid på,' skriver hun.

BT følger sagen..