Alle Folketingets partier har forud for tirsdagens samråd modtaget alle sagsakter i sagen om kulturminister Uffe Elbæk og gøglerskolen.

Alle partiers kulturordførere har mandag formiddag modtaget samtlige akter i sagen om kulturminister Uffe Elbæk (R) og hans forhold til Akademiet for Utæmmet Kreativitet, AFUK.

Det oplyser Kulturministeriet til Berlingske Nyhedsbureau.

Udleveringen af sagsakterne sker, efter at Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, mandag morgen udbad sig akterne, før kulturministeren tirsdag skal stå skoleret over for de øvrige partier i et samråd.

- Jeg vil gerne være forberedt, før vi har ham i samråd i morgen, lyder begrundelsen fra Jørgen Arbo-Bæhr.

Normalt må ordførerne have tålmodighed, indtil ministeren svarer på de spørgsmål, der er blevet stillet under samrådet, men i denne sag har Jørgen Arbo-Bæhr brug for at være særdeles godt forberedt.

- Det er den bedste måde at forberede sig på. Jeg skal finde ud af, hvem der har skrevet hvad til hvem, så jeg kan danne mig et indtryk af, hvordan det lade sig gøre, at man holder fem arrangementer på samme sted, og det er det, vi skal til bunds i i morgen, siger han.

Sagen om Uffe Elbæk og AFUK begyndte at rulle fredag aften, hvor det i DR blandt andet kom frem, at Elbæk, siden han blev minister, har brugt 180.000 kroner på arrangementer på skolen, hvor hans mand også arbejder.

Det er dog langt fra sikkert, at morgendagens samråd giver Enhedslisten svar på alle spørgsmål, lyder det fra Jørgen Arbo-Bæhr, der fortsat betegner en uvildig undersøgelse som »en god idé«.

- Jeg tror, jeg kan komme tættere på en afklaring, men der er ingenting, der siger, at vi bliver fuldstændig færdige i morgen, for uanset hvad han siger, skal vi også have afklaret, om der måske er begået ulovligheder, og det kan vi kun komme igennem med ved at lave en uvildig undersøgelse for eksempel gennem Rigsrevisionen, siger han.

Samrådet med Uffe Elbæk finder sted tirsdag klokken 14.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.