I 2005 tordnede Socialdemokraternes Mette Frederiksen mod forældre, der satte deres børn i privatskole. Nu har hun gjort det selv.

- Det nytter simpelthen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole.

Sådan skrev Socialdemokraternes Mette Frederiksen i et harmdirrende forsvar for folkeskolen i 2005. Her gik hun direkte til angreb på forældre, der ikke bliver i folkeskolen og kæmpe for den, men istedet tager deres børn ud og sætter dem på private skoler.

Fem år er gået - og Mette Frederiksen har nu sat sin datter Ida Feline i 1. klasse. Ikke på den lokale Egebjergskolen i Ballerup, tæt på hendes hjem - men i den lille private Hareskovens Lilleskole i Hareskovby.

- Som forældre skal man træffe den beslutning, der er bedst for ens barn, siger Mette Frederiksen nu til bt.dk.

I 2005 var holdningen en helt anden:

- En stor del af ansvaret for folkeskolen fungerer ligger hos os forældre. Det nytter simpelthen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i privatskole så snart der er problemer i folkeskolen. Alle har et ansvar for at folkeskolen fungerer. Det betyder altså, at man må blive og tage kampen op ... kæmpe for at forbedre skolens faglighed og miljø, i stedet for at tage børnene ud af skolen, skrev hun i et indlæg under overskriften 'Alle skal tage medansvar for folkeskolen' den 24. januar 2005.

På spørgsmålet om, hvad der er sket siden 2005, siger Mette Frederiksen:

- Jeg ved ikke om jeg har skriftet mening - måske er jeg bare blevet mere nuanceret. Nu står jeg i den situation, at min datter har behov for en lille skole, og så går det op for mig,  at det nødvendigvis er så let, når man som forældre står og skal vælge skole.

Hvad synes du om, at Mette Frederiksens datter skal gå i privatskole? Scroll ned og deltag i debatten.