Det kunne tyde på, at Liberal Alliances kampagnechef, Mads Korsholm, er blevet fyret.

Det mener B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, efter Berlingske torsdag kunne fortælle, at Korsholm er fortid i partiet.

»Det lugter af en fyring,« siger Joachim B. Olsen.

Han kender ikke den konkrete årsag til Korsholms pludselige afgang, men han ved fra sin gang omkring partiet, at Korsholm er en person, som nogle »kan slå sig på«.

»Han har været rigtig god til at skabe gejst i partiet,« siger Joachim B. Olsen om den 30-årige autodidakte kampagnechef, der har gjort sig særligt bemærket som en ivrig debattør, »men han er også en meget intens, ambitiøs og til tider utålmodig person, og det kan nogle måske godt slå sig på«.

»Om det er den konkrete årsag, det ved jeg ikke.«

»Direkte og konfrontatorisk«
B.T. at har i skrivende stunde ikke kunnet få en kommentar fra Korsholm eller Liberal Alliance.

Fra partiets sekretariatschef, Andreas Bach Mortensen, lyder det kort til Berlingske, at Korsholm »ikke længere er ansat« i partiet. Han har ikke yderligere kommentarer, oplyser han til mediet.

Den bratte afslutning overrasker Joachim B. Olsen, der mener, at Korsholm har haft »en enorm andel« i Liberal Alliances store succes i de senere år.

»Han kom ind i partiet efter valget i 2019 på et tidspunkt, hvor der var tvivl om, hvor vidt Liberal Alliance overhovedet ville overleve,« siger Joachim B. Olsen. 

Men partiet ikke bare overlevede, det buldrede frem og gennemlevede i 2022 et rekordvalg. Succesen er fortsat siden, og i januar i år fik Liberal Alliance sin bedste måling nogensinde hos Voxmeter, der spåede partiet til at løbe med 13,6 procent af stemmerne og blive det næststørste parti i Folketinget.

Korsholm har spillet en stor rolle i fremgangen, mener Joachim B. Olsen.

»Han kunne noget helt særligt. Han formåede med både humor, selvironi og frækhed at skabe en stemning om Liberal Alliance som et parti, der med meget få midler kunne nå meget langt ud.«

I sin opstigning har Liberal Alliance blandt andet gjort sig bemærket på at dele satiriske videoer på sociale medier, hvor formanden, Alex Vanopslagh, spider modstandernes politik.

Det greb begyndte under Korsholms ledelse, siger Joachim B. Olsen, der kalder ham »indbegrebet af fandenivoldskhed«.

»Mads Korsholm har skillet sig ud som kampagnechef ved selv at engagere sig i politiske debatter.«

Korsholm beskyldte blandt andet i november journalist Paula Larrain for at køre »kampagne« imod mellemøstkorrespondenten Jotam Confino, »fordi han er jøde«. Det afviste Larrain til Ekstra Bladet og kaldte en »voldsom anklage.«

»Han er en, som man kunne tage lænken af, hvis der var en debat på sociale medier, og så gav han den fuld gas. På den måde har han formået at engagere rigtig mange mennesker på sociale medier med en meget direkte og konfrontatorisk stil.«

Inden, han kom til Liberal Alliance, drev Korsholm blandt andet den satiriske Instagram-profil 'dkpolmemes'. Den driver han fortsat.

Han har også været kommunikationsrådgiver i den liberale tænketank CEPOS.