Lyt til artiklen

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, retter i forbindelse med mandagens forhandlinger i Statsministeriet et angreb på Venstre og formand Jakob Ellemann-Jensen.

På vej ud fra regeringsforhandlinger i Statsministeriet blev Alex Vanopslagh således spurgt om, hvad der er gået galt for blå blok.

»Det må du spørge Jakob Ellemann (Venstres formand, red.) om. Det er Jakob Ellemann, der er ved at aflive den borgerlige blok,« svarer Alex Vanopslagh.

Udmeldingen kommer efter, at Jakob Ellemann-Jensen på weekendens Venstre-landsmøde åbnede op for muligheden for at indgå et regeringssamarbejde hen over midten med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

I sin tale lørdag sagde Jakob Ellemann-Jensen, at Venstre skal »stå i egen ret«, og at der ikke er »ét samlet borgerligt projekt blandt de blå partier«.

Samtidig gjorde han det klart, at Venstre vil afsøge muligheden for at indgå i en regering hen over midten. Det har Jakob Ellemann-Jensen og Venstre ellers hidtil afvist kunne komme på tale.

De blå partier forsøgte i den nyligt overståede valgkamp at fremstå som en enhed, men vælgerne var ikke ovenud begejstrede.

Partierne i blå blok fik tilsammen blot 72 mandater ved folketingsvalget 1. november.

Oven på valget 1. november har den kongelige undersøger, Mette Frederiksen, indkaldt partier til sonderinger omkring mulighederne for regeringssamarbejde over midten af dansk politik.