Ahmed Akkari spillede selv en af hovedrollerne under Muhammed-krisen. Nu blander han sig atter i debatten.

I dokumentaren ’Per Stig Møller - om krig, fred og Muhammed-krise’, der blev vist på DR2 tirsdag aften, gav den tidligere konservative udenrigsminister udtryk for, at det var en fejl, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke tog et møde med de 11 muslimske ambassadører, og at han som udenrigsminister hverken så brevet fra ambassadørerne eller brevet med afvisningen.

Men Per Stig Møller har overset nogle forhold, skriver debattøren og foredragsholderen Ahmed Akkari onsdag formiddag på sin Facebook-profil.

Under overskriften ”Hvordan kan Per Stig kaste ansvaret på statsministeren alene?”, skriver han:

- Heri overser Per Stig to vigtige forhold, som han sikkert selv vil kunne nikke genkendende til:
1) A.F. Rasmussen risikerede at åbne en dør på klem til ustyrlige krav og betingelser fra politisk og religiøs hold. Kun en Aladdin-lampeånd vil have kunnet lukke den dør igen.
2) A.F. Rasmussen ville formodentlig undgå, at det blev en politisk sag ved netop at holde regeringsmagten helt udenfor. Det var selv Bo Lidegaard åbenlyst enig i, uden at sige det i ord.

Ahmed Akkari, der i 2005 rejste rundt i Mellemøsten for at få landende til at bakke op om en fordømmelse af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, men siden tog afstand fra sine handlinger, skriver endvidere på Facebook, at der ikke var tale om et ”dumt fejltrin” ved ikke at mødes med ambassadørerne.

- Det er jo altid klogt at lytte til andre og være imødekommende. Men samtidig ved jeg, at kravet om et møde var en indgang til et krav om handling over for en uafhængig presse. Så det var strategisk valg og ikke et dumt fejltrin. I lyset af konsekvenserne, og ikke de finere kommunikationsmetoder, må Per Stig Møller give sin daværende regeringschef ret, uanset om de nu talte sammen eller var i hver deres rum, skriver han og afslutter:

- Krisen var, med de øvrige kræfter sat i gang, eskaleret uanset hvad, så Per Stig behøver ikke at frasige sig al viden og kendskab i en ”duk-dig-ned”-manøvre af frygt for en flyvende dartpil i hans retning. De pile var for længst affyret.

Akkari udgiver i begyndelsen af det nye år en bog, hvor han beskriver hele Muhammed-krisen set fra sin egen synsvinkel.