Socialdemokratiet har bedt om særbehandling i en sag om mulig beskatning af partiformand Mette Frederiksen.

BT kan i dag afsløre, at topfolk i Socialdemokratiet helt usædvanligt har forsøgt at hindre Skatterådet i at offentliggøre en afgørelse om, hvordan Mette Frederiksen vil blive beskattet, hvis hun får stillet en bil med privatchauffør til sin rådighed af sit parti. Tirsdag behandlede Skatterådet sagen på et møde, hvor flere af rådets medlemmer undrede sig over, at partiet ønskede særbehandling.

Normalt offentliggøres Skatterådets svar i en sådan anonymiseret form, så man kun kan læse det skattetekniske indhold i svaret, men ikke se, hvem det bindende svar vedrører. Den løsning var Socialdemokratiet ikke tilfreds med. Man så helst, at afgørelsen slet ikke blev offentliggjort, hvilket vakte nogen undren blandt rådets medlemmer.

Flere skatteeksperter mener, at det er usædvanligt, at skatteborger, en forening eller virksomhed stiller krav om, at en afgørelse ikke bliver offentliggjort.

»Det er atypisk. Ja, jeg vil sige at det er stærkt usædvanligt. Jeg har bedt om det flere gange, men har aldrig fået lov til det,« siger advokat Søren Aagaard, Advodan.

Den tidligere formand for Skatterådet, advokat Lida Huldgaard påpeger, at det er op til Skatterådet at afgøre om en skattesag skal offentliggøres eller ej, mens spørgeren ikke kan kræve det.

Partisekretær Lars Midtiby tager ansvaret for for, at partiet bad om, at afgørelsen ikke skulle offentliggøres.

»Det ligger der ikke nogen særlig overvejelse bag. Jeg tror det er sket rent rutinemæssigt, men det står jeg naturligvis på mål for,« siger Lars Midtiby.

LÆS MEGET MERE I BT TORSDAG

Se afgørelsen, som Socialdemokraterne ikke ville have frem

Her er Mette Frederiksens svar

Se hvad eksperterne mener