Uffe Elbæk går af.
Uffe Elbæk går af. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Fortiede sit ægteskab med Uffe Elbæk da han forhandlede med ministeriet

Kulturminister Uffe Elbæks (R) mand Jens Pedersen forhandlede selv prisen på arrangementet på Akademiet For Utæmmet Kunst (AFUK) med to embedsmænd i Kulturministeriet. Samtidig sagde han intet om ægteskabet med ministeren hverken på telefon eller i mail.

Bt.dk kan afsløre, at Jens Pedersen kun få dage efter, at han 1. maj blev ansat hos AFUK, selv stod for at aftale priserne på sin ægtemands skattebetalte arrangement på gøglerskolen den 31. maj til 40.500 kroner.

Det er et af de fem arrangementer på AFUK, der lige nu har kastet Uffe Elbæk ud i sit livs stormvejr som minister og meget vel kan koste ham sin plads på regeringsholdet. 

Pressemøde om Danskernes kulturvaner 2012


Jens Pedersen er cirka fem efter sin ansættelse i telefonisk kontakt med en ansat i Kulturministeriets Ledelsessekretariat, hvor priser samt praktiske detaljer om Uffe Elbæks arrangement den 31. maj aftales. Bt.dk erfarer, at Jens Pedersen i den samtale slet ikke oplyser, at han er gift med kulturministeren og derfor kan have et habilitetsproblem.

Uffe Elbæks medarbejder bliver først efter telefonsamtalen klar over, at det er ministerens mand vedkommende har forhandlet pris om lokaleleje samt et vis antal gavekort. Ikke fordi medarbejderen har fået nogen melding fra ministeren, departementchef eller andre højere i systemet, men fordi den ansatte taler med en kollega på kontoret.

Uffe Elbæk i samråd


Den 7. maj er Uffe Elbæks medarbejder således blevet klar over, at Jens Pedersen er ministerens mand og for, at der ikke kan være tvivl om, at den aftale pris er fair, sender vedkommende mail til Jens Pedersen for at få bekræftet aftalen. Samtidig beder medarbejderen om at få selve fakturaen sendt til pressemedarbejder Lars Hvidberg.

Den 14. maj sender Jens Pedersen så den endelige plan for arrangementet 31. maj med den specifikke pris for middag, drinks, lokaleleje, servicering samt underholdning med luftakrobatik for i alt 40.500 kroner.

- Jens Pedersen sagde på intet tidspunkt, at han var ministerens mand og der kom heller ikke nogen melding oppe fra, lyder det fra en central kilde i Kulturministeriet.

Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen finder forløbet meget mærkeligt.

- Vi har ikke fået noget at vide om, at ministerriet ikke vidste, at Jens Pedersen er ministerens mand. Der kommer hele tiden ny ting frem i denne sag. De ligger lag på lag. Og det gør det bare endnu mere vigtigt, at Rigsrevisionen undersøger sagen, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.