Foto: Mads Nissen

Vuggestuer, børnehaver og SFOer skal holde længere åbent, hvis danskerne skal arbejde mere. KL-formand kræver kompensation fra staten.

Udsigten til en trepartsaftale, der forøger danskernes arbejdstid, får nu formanden for Kommunernes Landsforening, socialdemokraten Erik Nielsen, til at kræve kompensation fra staten. Og det er uanset om de igangværende forhandlinger ender med en afskaffelse af helligdage, sløjfning af betalte frokostpauser eller øget arbejdstid på anden vis:

- Når man har haft helligdage på tapetet og andre dage, der skal holdes åbent, så betyder det øget åbningstid i vores børnehaver, vuggestuer og SFOer. Vi forventer naturligvis, at staten kompenserer kommunerne for de øgede udgifter, siger Erik Nielsen til Berlingske.Alene i Københavns Kommune anslås det, at det vil koste mindst 6,7 mio. kr. per sløjfet helligdag, hvor institutionerne så fremover skal holde åbent. Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, er med på præmissen:

- Der vil være behov for mere pasning. Uanset om man taler helligdage eller udvider længden af arbejdsdagene, skal de holde åbent længere, siger Magnus Heunicke.

Men han kan ikke love kommunerne en kompensation.Det får KL-formand Erik Nielsen til at advare:

- Hvis ikke kommunerne kompenseres, bliver daginstitutionerne nødt til at holde flere lukkedage eller korte ned i åbningstiderne, siger han til Berlingske.Advarslen bakkes op af såvel FTF-formand Bente Sorgenfrey som BUPL-formand Henning Pedersen. Daginstitutionernes åbningstider er i forvejen mindsket med en halv time i de seneste år. Og en ny Gallup-måling viser, at forældre i København bliver bedt om at hente børn tidligere eller holde dem hjemme, når der er sygdom blandt personalet.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.