Asger Aamund er bestyrelsesformand og storaktionær i biotekselskabet Bavarian Nordic
Asger Aamund er bestyrelsesformand og storaktionær i biotekselskabet Bavarian Nordic Foto: Bax Lindhardt

Den kendte erhvervsmand Asger Aamund konkluderer, at Annette Vilhelmsen ikke har forstået det helt grundlæggende i erhvervsøkonomi, når hun påstår, at virksomhederne tænker for meget på profit og for lidt på samfundets bedste.

- Der er åbenbart ikke nogen huller i hendes uvidenhed. Det er ikke virksomhederne, der skaber krise. Det er den politik, der bliver ført. Alle virksomheder ser det som sin fornemste opgave at skabe vækst. Der er også mange virksomheder, der har lært af krisen og skaber værdi og tjener penge i disse år. Problemet er, at vi er i konkurrence med andre lande om at tiltrække kapital og kloge hoveder, siger Aamund.

Anders Samuelsen

SF-formand langer hårdt ud efter erhvervslivet

Han mener, at danske virksomheder er gode til netværksledelse, hvor man styrer det hele med en lille stab og så får man opgaverne løst der, hvor det er mest rentabelt

Aamunds pointe er, at hvis regeringen vil skabe vækst og velstand, så skal skatteniveauet flugte med det niveau, man har i andre lande, så det er rentabelt for virksomhederne at få opgaverne udført i Danmark. Og samtidig skal man gøre noget for iværksættere, så folk får lyst til at etablere deres egen virksomhed.

- Hvis virksomhederne havde fulgt Vilhelmsens tankegang, så ville B&O stadig sælge sort-hvid fjernsyn. Vi har bygget vort land på vores konkurrenceevne, og det kan vi ikke i dag.

- Det bedste ministeren kunne gøre er, at tage sin cykel og køre rundt i Danmark og besøge mellemstore og større virksomheder. De kan fortælle hende, hvad der er brug for, siger han.

Aamund forklarer, at det ikke er sådan, at en virksomhed undlader at investere i ny teknologi, fordi der kun ligger 30.000 kr og et ark frimærker i pengekassen. Nej, så går man i banken med en investeringsansøgning - for det vigtigste er at sikre virksomhedens vækst.

- Med den politik, der bliver ført lige nu, så styrer de landet mod afgrunden. Det er lige før, man håber, at de vil accelerere og ramme bunden så hurtigt som muligt, så vi kan få rettet op.

Aamund Remee Kessler


Asger Aamund tror heller ikke på, at akutjob er vejen frem.

- Virksomhederne vil ikke have den, der står forrest. Vi vil have den bedste, og den der passer bedst til jobbet. Til gengæld kunne virksomhederne gøre noget mere for at skaffe flere lære- og uddannelsespladser til unge og det burde de faktisk mases til at skabe, siger Aamund.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.