Den kun 20-årige Mads Byriel Kloppenborg-Skrumsager sejrede ved kommunalvalgnatten i Kolding.

Her blev han valgt ind i det 25 personers store byråd som en af Venstres mandater, og det var en sejr, som han dedikerede til sin afdøde far.

»Det var min far, som skabte min interesse for politik. Jeg var ikke så gammel dengang, han selv var i byrådet, men det var meget sjovt at høre på, hvad han gik og lavede, også fordi han brugte meget tid på og kunne lide det,« forklarer Mads Byriel Kloppenborg-Skrumsager til B.T.

»Derfor prøver jeg at forfølge, det han brugte så meget tid på. For han var mit helt store forbillede.«

Som kun 12-årig mistede Mads Byriel Kloppenborg-Skrumsager sin far Christian Kloppenborg-Skrumsager til kræften i 2013. Kort tid efter, at Christian Kloppenborg-Skrumsager var blevet genvalgt til byrådet i Kolding.

Christian Kloppenborg-Skrumsager havde allerede siddet i byrådet i perioden 2009-13, og det var i den periode, at unge Mads Byriel Kloppenborg-Skrumsager virkelig fik øjnene op for politik og for et helt bestemt parti.

»Det er min far, som har påvirket mig ind i politik, og han var også Venstre-mand. Det var den opdragelse, man fik,« griner Mads Byriel Kloppenborg-Skrumsager, der fortæller, at det var en hård valgperiode, som Venstre har været i gennem.

En periode med meget lidt søvn, men heldigvis et godt resultat.

»Jeg er bare lykkelig. Man er så træt efter at have kørt hårdt på i tre uger, og på valgaften havde jeg været oppe i 24 timer for at følge med. Man er så pokkers træt, men da det sidste resultat kommer, blev man så høj på energi igen.«

Og valgresultatet skal også bruges til at styrke Kolding som studieby og udvikle på de omkringliggende byer i kommunen.

»Jeg vil prøve at gøre meget for den her kommune. Jeg vil udvikle de omkringliggende byer og øge fokus på foreningslivet, da det skaber en glæde hos folk. Derudover vil jeg også kæmpe for Kolding som studieby,« forklarer Mads Byriel Kloppenborg-Skrumsager, som oveni sin rolle i byrådet også starter på studie, og han får derfor travlt med det hele.

Andre læser også