Miljøministeriet har uddelt 18 millioner kroner til kommunale projekter, der skal give mere genanvendelse af husholdningsaffald.

Indsatsen for at genanvende mere af det, vi smider ud, får en hjælpende hånd i form af 18 millioner kroner fra Miljøministeriet.

Ministeriet har uddelt den store pose penge til 32 kommunale projekter, der stiler mod mere genanvendelse af husholdningsaffald.

Blandt andet vil Lyngby-Taarbæk Kommune se nærmere på borgernes adfærd med affaldshåndtering, mens Aarhus får støtte til at udvikle en mobil mini-genbrugsplads, som skal gøre det lettere for borgere i etageejendomme at sortere deres affald.

Pengeposen uddeles, efter miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i efteråret bad kommunerne om at komme med forslag til indsatsen. Der var oprindelig afsat ti millioner kroner, men interessen har været så massiv, at Miljøministeriet har fundet otte millioner kroner ekstra.

»Det er fantastisk at se alle de gode ansøgninger, der er kommet ind fra hele landet. Puljen har virket efter hensigten og sat en masse idéer i gang. Nu skal de gode tanker og idéer omsættes til virkelighed, så vi bliver bedre til at genanvende vores affald og udnytte ressourcerne effektivt – til gavn for miljøet,« siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Der er givet støtte til 33 kommuner i størrelsesordenen 200.000 til 1,2 millioner kroner.

Regeringens har som mål, at danskerne i 2022 genanvender dobbelt så meget affald som i dag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.