Selv paven kan finde ud af det. USA's præsident Barack Obama, tibetanernes åndelige leder Dalai Lama og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen er skrappe til at tweete. Men Danmarks 47-årige statsminister Helle Thorning-Schmidt kan åbenbart ikke.

Hun var en af de få statsledere, der i det forløbne år, gjorde sin twitter-profil inaktiv. Og dermed går hun imod strømmen. En undersøgelse fra december 2012 fortaget af digitaldaya.com viser, at 123 statsledere ud af 164 har tager det sociale medie til sig, og måned for måned kommer flere til. Senest er også den britiske premierminister David Cameron begyndt at tweete i eget navn.

Thorning kom i sin nytårstale selv ind på fænomenet, da hun sagde, at danskerne er blandt de bedste i verden til at tage den nye teknologi til sig.

- Ja, hvis der er nogen, der i den grad er klar til forandring, klar til at tage det nye til sig, så er det vores børn. Det kan vi andre vist godt lære lidt af. Jeg tror ikke, at jeg er den eneste mor, der – nogen gange forgæves – forsøger at tale med om apps, twitter og instagram, sagde hun.Thorning er flere gange blevet generet af falske twitter-profiler, som folk morer sig med at oprette i hendes navn. De bliver imidlertid lukket så hurtigt, som Statsministeriet opdager dem og får dem begærer fjernet.

Præsident Obama topper digitaldayas rangliste over de mest populære statsledere på twitter med flere en 24 mio. følgere.

Her er verdens top ti:
  1. USA's præsident Barack Obama: 24,6 mio. følgere.
  2. Venezuelas præsident Hugo Chavez: 3,8 mio.
  3. Tyrkiets præsident Abdullah Gul. 2,5 mio.
  4. Dronning Rania af Jordan: 2,4 mio.
  5. Ruslands præsident Dmitry Medvedev: 2,0 mio.
  6. Brasiliens præsident Dilma: 1,7 mio.
  7. Agentinas præsident Christina de Kirchner. 1,4 mio.
  8. Colombias præsident Juan Manuel Santos: 1,4 mio.
  9. Mexicos præsident Enrique Nieto: 1,3 mio.
  10. Sheiken af Dubai Al Maktoum: 1,3 mio.
Ifølge Kristeligt Dagblad fik paven efter sin debut på Twitter hurtigt en million følgere. Til sammenligning har Dalai Lama 5.7 millioner følgere, og han har tweetet 864 gange siden februar 2010. Venstres Lans Løkke Rasmussen har 18.000 følgere, men har ikke tweetet, siden han mistede regeringsmagten.