Efterforskerne af sagen omkring de falske chips ved en stor amerikansk pokerturnering har nu anholdt én af deltagerne, som foreløbigt er sigtet for både tyveri og svindel.

Der er igen nyt i skandale-sagen på Borgata, hvor første turnering i Borgata Winter Open blev afbrudt grundet fund af falske chips ved bordene. Det foregik i Atlantic City, som ligger i New Jersey, og delstatens afdeling af Division of Gaming Inforcement samt politiet gik hurtigt ind i sagen. Det har nu ført til en anholdelse.

Læs også: Kæmpe skandale: Borgata Open officielt stoppet efter massiv svindel

Den anholdte er Christian Lusardi, som tilsyneladende har haft fingre i enorme mængder af falske chips. I hvert fald fik hotellets personale sig noget af en overraskelse, da de skulle rense et stoppet kloakrør på hotellet. Her fandt de $2,7 millioner i turneringschips, som altså var blevet skyllet ud i toilettet. Ejermanden af det hotelværelse, hvorfra chipsene var blevet smidt i toilettet, var altså Christian Lusardi, der da også var turneringens chipleader efter Dag 1.

Christian Lusardi er nu varetægtsfængslet i sagen, hvor hans kaution er sat til $300.000 dollars. Han er 42 år gammel, er fra North Carolina og har ikke nogen imponerende pokerkarriere bag sig, selv om det er blevet til et par cashes hist og her. På Borgata var han åbenbart blevet træt af aldrig at vinde noget, og efter sigende skulle han ved flere lejligheder have brugt de falske chips. Han blev dog slået ud allerede på Dag 2, hvilket indbragte ham $6.814. Dem kommer han nok til at aflevere igen, men mon ikke han lige nu har større problemer foran sig.

Lusardi
Christian Lusardi er sigtet for både tyveri og svindel.

“Vi er meget glade for, at New Jerseys politi nu har tilbageholdt en mistænkt i sagen omkring de falske chips, der ødelagde Event #1 ved Borgata Poker Open. Selv om dette er en positiv udvikling, så efterforsker Division of Gaming Inforcement og politiet fortsat”, fortæller Joe Lupo, der er Senior Vice President på Borgata.

Det vides stadig ikke, hvordan den store resterende præmiepulje skal fordeles mellem de 27 spillere, der havde chips foran sig, da turneringsledelsen blev opmærksomme på de falske chips. Det er for den sags skyld slet ikke sikkert, at de 27 spillere får lov at dele eller spille om de mange penge. I alt blev der fundet 800.000 i falske chips blandt de sidste 27 spillere, som dog ikke repræsenterer nogen betragtelig procentdel af det samlede antal chips.

“Divisionen er opsat på at sikre tillid og integritet i alle spil-relaterede forretninger og vil fortsætte med at arbejde med Borgata og New Jersey’s politi, indtil denne sag er lukket,” udtaler Division of Gaming Inforcement i en pressemeddelelse.

Læs også: Mulig skandale: Mistanke om falske chips ved Borgata Open

Det er i øvrigt ikke Lusardis første møde med politiet. Tilbage i 2008 blev hans hus ransaget under mistanke om ulovlig gambling. Han blev efterfølgende sigtet for både illegal gambling og ulovligt salg af alkohol. Hvordan den sag endte, ved vi desværre ikke. Der breder sig i øjeblikket en hel del usikkerhed omkring netop Lusardi og diverse posts på pokerforummet 2+2, hvor nogen – måske Lusardi selv – har påstået, at de havde insider-viden.

En bruger med navnet ‘just_mo’ fortalte, at Lusardis sidste hånd i turneringen var noget besynderlig, da han lavede et ukarakteristisk skub med A2, som endte med at blive hans sidste hånd i turneringen. Det har fået nogle til at spekulere i, at Lusardi måske gerne ville hurtigt væk fra hotellet. Et andet interessant indlæg på 2+2 omhandler brugeren ‘justbecauseican’, som måske er Lusardi selv. I hvert fald påstod denne bruger, at han var den ansvarlige for skandalen på Borgata. Han skrev bl.a.: “Da jeg fandt ud af, at chipsene var i spil, skyllede jeg resten ud i toilettet. Hvorfor toilettet? Jeg ved det ikke. Hvis Harrahs havde bedre kloakering, ville jeg nok ikke behøve at skrive dette.”

Ovenstående er en ret præcis gengivelse af, hvad der kom til at ske i sagen, og selvom ‘justbecauseican’ skrev, at han ville melde sig selv, så kan det ikke udelukkes, at politiet har sat gang i en undersøgelse af IP-adressen bag ‘justbecauseican’, som så senere har ført til den anholdelse, som blev foretaget i fredag.

Vi har helt sikkert ikke hørt det sidste til skandalen på Borgata Hotel Casino & Spa. Så snart der er nyt i sagen, kan du naturligvis læse det her på siden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.