Den kinesiske forretningsmand og high stakes pokerspiller Paul Phua blev anholdt i weekenden i Las Vegas sammen med syv landsmænd i stor illegal gambling sag.

Paul Phua, en stenrig kinesisk forretningsmand og fast mand i de dyreste cash games i verden, sigtes nu i en stor sag om illegal bookmaking-virksomhed i USA og kan måske ende bag tremmer i op mod 20 år.

Phua var én af i alt otte personer som i weekenden blev arresteret i Las Vegas – alle mistænkt for at køre en illegal betting-gesjæft på Caesars Palace.

Las Vegas Review-Journal rapporterer, at Phua og syv andre kinesere tog imod ulovlige VM-væddemål da “butikken” blev ransaget af FBI agenter. Kilder siger, at anholdelserne blev foretaget på andre hoteller langs The Strip, efter de påståede forbrydere var blevet sparket ud af Caesars Palace.

De otte anklagede forventes at blive stillet for retten i Las Vegas på mandag.

Paul Phua har allerede hyret David Chesnoff, som sin forsvarer. Det er den samme advokat, som Phil Ivey allierede sig med, da han gik igennem en hård skilsmissesag med sin nuværende eks-kone.

Læs også: Paul Phua tjente milliarder

Dommeren beordrede Paul Phua til at betale $2 millioner i kaution samt at stille sit private jetfly til $48 millioner som sikkerhed, hvilket den kinesiske rigmand efterkom. Han er derfor på fri fod i Las Vegas, men en elektronisk fodlænke afholder ham fra at forlade Syndens By. I mellemtiden bor Paul Phua hos en læge-ven i Las Vegas, som Phua har lært at kende i pokermiljøet.

Phua har spillet i nogle af verdens største cash games i flere år, og er også kendt for at give action til verdens bedste online-spillere på Full Tilt Pokers dyreste borde, hvor han huserer under aliaset “MalACEsia”.

Herhjemme husker mange ham nok, som den kinesiske high roller, der gav Gus Hansen et gratis $250.000 re-entry på sin regning under Aussie Millions for snart halvandet år siden.

Læs også: Gus buster men får gratis re-entry

Artikelfoto: Paul Phua i action ved pokerbordet (foto: PokerNews.com)