Danske Spil har opdaget, at flere robotter - såkaldte 'bots' - har spillet med ved online-pokerbordene. Det skriver spiltjenesten i en pressemeddelelse.

Brugen af robotter er ulovlig, og derfor har Danske Spil i fælles front med samarbejdspartneren Bwin Party spærret de 'umenneskelige' konti, konfiskeret de økonomiske midler og overført penge tilbage til de personer, som er blevet snydt.

Desværre var der ikke penge nok på de suspenderede konti til at dække de reelle tab for spillerne - muligvis også danske spillere - og det beklager Danske Spil, der lover at fortsætte jagten mod snyderne.

Online-poker har for mange været en populær hobby i over et årti, og kortspillet har også været professionaliseret ved, at flere personer har haft spil som Texas Hold 'Em og Omaha som levevej.

Over de seneste år har fuldt lovlige programmer som Pokertracker og Hold'em Manager gjort det muligt at analysere og forbedre sit eget og andres spil, og den seneste udvikling i nyere tid er, at 'bots' er blevet et større og større problem.

Verdens største pokerside, Pokerstars, har også været ramt af 'bots' lige som flere andre sider. 'Bots' udgør en potentiel trussel mod online-poker, især hvis de er programmeret hundrede procent korrekt, for så bliver de spilteoretisk umulige at vinde over i det lange løb. På den måde suger de - ulovligt - en masse penge ud af pokerøkonomien.