Der bliver igen sendt fup-mails ud, der udgiver sig for at være fra Elgiganten. I mailen får man lovet, at man kan vinde en ny iPhone 8.

Det oplyser Elgiganten.

BT har fået fat i en af mailene, som du kan se herunder:

'Kære værdifulde kunde. Som fejring af at være udnævnt som den bedste elektronikforhandler i landet i 2017, har vi besluttet os for at uddele 100 helt nye Apple iPhone 8s, med en værdi på 5.000 kroner hver, til vores mest loyale kunder,' står der i mailen, hvor der bliver henvist til, at man skal klikke på et link for at modtage mobilen.

Fupmailen.
Fupmailen. Foto: Privat
Vis mere

Klikker man på linket, bliver man sendt videre til et spørgeskema, der består af fem spørgsmål omkring; hvor ofte man handler i Elgiganten, hvor mange penge man bruger, hvilket betalingsmiddel man benytter, og hvor god kundeservicen er.

Når man har svaret på det, bliver man bedt om at taste navn, mail og adresse ind. Til sidste kræver de, at man taster ens betalingsoplysninger ind, og der står, at det koster 15 kroner at få den nye iPhone.

Bagmænd i USA

BT har sporet de tre hjemmesiders adresser, der bliver brugt i svindelnummeret.

Det første, ik-259.win, bliver sporet til firmaet NameCheap, Inc, der laver domæner. Firmaet er ejet af Richard Kirkendall, har hovedsæde i Los Angeles, og er registreret i Panama. Det andet, keenoffers.com/dk/iphone8/, er også ejet af et domænefirma, NameSilo LLC, der ligger i Phoenix i USA. Og det sidste er ejet af det amerikanske domænefirmaet eNom, Inc. fra staten Washington.

Frustrerende

På Elgigantens hjemmeside advarer de mod de mange mails. Pressemedarbejder hos Elgiganten, Frederik Danvig, fortæller, at de bruger enormt mange ressourcer på det.

»Vi er klar over det. Der kører en del for tiden, hvor der står, vi uddeler smartphones. Det er selvfølgelig ikke fra os. Vi bruger enormt mange ressourcer på det. Vi kender ikke omfanget. Men vores kundecenter får mange, der ringer ind. Det er meget frustrerende for alle,« siger han og kommer med en anbefaling:

»Vi anbefaler, at man sletter mailen og blokerer afsenderen,« siger Frederik Danvig.

Elgiganten var også udsat for svindelmails i januar, der lignede de nye mails.