Der kan være mange penge at spare, hvis du er på jagt efter håndsæbe i de danske dagligvarebutikker.

Selv om en sæbe fra henholdsvis Änglamark og Minirisk/365 Flydende Håndsæbe har nøjagtig samme indhold, er der markant forskel i prisen på dem. Det skriver Dansk Handelsblad.

Sæben fra Änglamark koster 21,50 kroner, mens Minirisk-sæben koster 7,50 kroner. Førstnævnte sælges i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen, og den anden bliver langet over disken i discountkæden Fakta.

Eksemplet med håndsæben er ikke enkeltstående, for sammenligner man priser på produkter fra Kvickly og Fakta, er der endnu flere eksempler på store forskellige i pris på identiske varer.

Dansk Handelsblad giver et eksempel på en bodylotion med 200 ml. Änglamark-produktet i Kvickly koster 28,95 kroner, mens bodylotionen fra Minirisk/365 Flydende Håndsæbe står til 11,50. En forskel på små 18 kroner.

Cirka 25 produkter til personlig pleje er de samme, selv om de kommer fra henholdsvis 365 eller Änglamark, lyder det fra Coop.

»Udsalgspriserne er lavere på 365 i Fakta, og forskellen varierer fra produkt til produkt. Det afspejler, at det er billigere at distribuere varerne gennem en discountbutik,« siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

»Tilsvarende kan man se det på mange andre varer i sortimentet, hvor det er identiske produkter i supermarkeder og i discount. Men hvor de kan sælges billigere i discount, fordi der er et mindre udvalg og færre medarbejdere. Men en prisforskel på 13 kr. er atypisk stor,« siger han om prisforskellen på den flydende håndsæbe.