____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>80 procent af befolkningen har ikke oprettet et testamente. Men det er for langt de fleste en dum ide:

- Der er praktisk taget ingen, der kan lade være med at skrive testamente. Langt de fleste vil få fordel af det, siger Rasmus Feldthusen, der er professor i arveret på Københavns Universitet.

Har du styr på dit? Ellers kan du få hjælp med B.T. Plus.

Det får du med B.T. Plus:

- Se hvor det typisk går galt

- Det skal du huske

- Tjek dig selv: Har du brug for et testamente?

- Hvilke typer testamenter findes der?

- Hvordan gør man?

Bemærk: Hvis du køber et B.T. Plus-abonnement får du samtidig adgang til artikel-samlingen “Lav dit eget testamente”.



Den danske arvelov og særligt reglerne om tvangsarv er bygget op omkring familien som det naturlige omdrejningspunkt for livet. Og det gælder ikke bare mor, far og børn. Men også søstre, tanter og gamle onkler i Amerika.

Børn og ægtefælle er berettiget til minimum at skulle arve en fjerdedel af værdierne, også kaldet tvangsarv. Er der ikke lavet testamente, arver de det hele.

Tættere med venner end farbror

Men ifølge professor i arveret Rasmus Feldthusen fra Købehavns Universitet er tvangsarven måske på vej i graven.

- Vi står i en brydningstid, hvor familien og verden ser helt anderledes ud, end dengang vi boede på slægtsgården.

Den nære familie er krumtappen i vores liv, og det giver stadig god mening, at de arver. Men nogle gange er vi tættere med venner eller kollegaer, end vi er med vores farbror og bedstefar, siger han: 

- Jeg forestiller mig, at man ændrer reglerne om tvangsarv, og på sigt måske helt fjerner den og erstatter den med noget andet. Man kunne f.eks. stadig give tvangsarv til børn under 18 eller til personer, der fysisk og psykisk er udfordrede.