ARKIVFOTO 2012 af Danske Bank- - Se RB 18/1 2013 11.19. Danske Bank meddeler i forbindelse med en ny strategi for privatkunder, at man indfører et abonnement for privatkunder. Det mindste abonnement går fra 0 til 25 kroner pr. måned, mens den store pakke koster op til 120 kroner pr. måned. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2013)
ARKIVFOTO 2012 af Danske Bank- - Se RB 18/1 2013 11.19. Danske Bank meddeler i forbindelse med en ny strategi for privatkunder, at man indfører et abonnement for privatkunder. Det mindste abonnement går fra 0 til 25 kroner pr. måned, mens den store pakke koster op til 120 kroner pr. måned. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2013) Foto: Thomas Lekfeldt

Er du blandt dem, der nu skal til at betale abonnement for at være kunde i Danske Bank? Så er det måske værd at overveje, om tiden er inde til at skifte bank.

1) Find ud af, hvad det nye fordelsprogram kommer til at betyde for dig. Danske Bank deler kunderne op i seks forskellige grupper, hvoraf de fire svageste får en dårligere rente end de bedste kunder. Selve abonnementet kommer til at koste mellem 0 og 120 kr.

2) Ifølge John Norden fra Mybanker.dk - en portal hvor man kan sammenligne priser - er Danske Bank kun den første i rækken af banker, der vil indføre abonnement. Derfor anbefaler han, at man i første omgang afventer, hvad de andre banker gør - hvis man ellers er tilfreds med Danske Bank.

3) Det kan dog være en god anledning til at tjekke, om man kan få et bedre tilbud i en anden bank. Man kan sammenligne de forskellige banker på Pengepriser.dk eller Mybanker.dk. Undersøg også, om det bedst kan betale sig at samle alle dine bankforretninger et sted eller i flere forskellige banker.

 

Skift bank

4) For de fleste er det utrolig nemt at skifte bank, når først man har undersøgt markedet og fundet ud af, hvor man gerne vil være kunde. Du henvender dig bare til den nye bank, som sørger for alt det praktiske.

5) Det kan ofte betale sig at forhandle om renter og gebyrer. Når du har fundet frem til det tilbud, du vil benytte dig af, kan du eventuelt forhøre dig i din nuværende bank, om den er villig til at matche prisen eller give dig et endnu bedre tilbud.

6) Husk at give besked om dit bankskifte. Din nye bank kan hjælpe dig med at underrette f.eks. din arbejdsgiver eller offentlige myndigheder om dine nye konti.

Kilde: Taenk.dk, Mybanker.dk, Business.dk, Epn.dk, Finanswatch.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.