Stylister hjælper med at pifte boligen op inden et salg. Det kan have stor effekt. Det er ikke længere nok med blomster på bordet og duften af nybagte boller, når du skal sælge din bolig. Det kan derimod være nødvendigt at give dit hjem en hurtig make-over, hvis det skal konkurrere med de tusindvis af andre boliger til salg.

Med B.T. Plus får du:

-Se hvordan stylisterne kan gøre boligen mere indbydende
-Gode råd til hvordan du kan pifte din bolig op


Det er ikke længere nok med blomster på bordet og duften af nybagte boller, når du skal sælge din bolig . Det kan derimod være nødvendigt at give dit hjem en hurtig make-over, hvis det skal konkurrere med de tusindvis af andre boliger til salg.

Derfor bruger flere nu en professionel stylist for at få boligen solgt hurtigere.

Stylisten gør dit hjem mere indbydende med nogle ganske simple trick som f. eks. at fjerne alle personlige genstande og mørke gulvtæpper. Styling vinder frem, fordi mange sælgere er blevet 'hjemmeblinde', mener ejendomsmægler Annelise Plesner Davidsen fra BoligOne i Hørsholm.

Skal kunne se sig selv

- Mange har svært ved at se forbi de personlige ting, og de synes, de har et hyggeligt hjem. Men de potentielle købere vil måske indrette sig anderledes, og de skal helst kunne se sig selv i boligen, siger Annelise Plesner Davidsen.

Ifølge en amerikansk undersøgelse bliver boligen solgt dobbelt så hurtigt, hvis den har været gennem en styling , og salgsprisen på de stylede boliger er syv pct. højere.

Boligstyling er blevet mere udbredt i Danmark, bl. a. fordi flere boligkøbere først afsøger markedet på nettet, og indbydende billeder er derfor afgørende.

Derudover har ejendomsmæglerne taget værktøjet i brug, efter udbuddet af boliger eksploderede i forbindelse med finanskrisen, fortæller salgschef hos Home i Højbjerg/ Beder, Torben Skov Lauridsen.

- Køberne er ekstremt forvirrede. De kigger på 15-20 boliger, inden de træffer deres valg, og ofte kan de ikke skelne boligerne fra hinanden, siger han.

Home i Højbjerg/ Beder tilbyder typisk boligstyling til 70er-villaer. Det koster 2.500 kr. efter princippet 'solgt eller gratis', mens BoligOne i Hørsholm tager 1.000 kr. for en times styling med boligstylist Helle Ilmi forud for en fotografering.

Nye muligheder

- Jeg tager udgangspunkt i de ting, der allerede er i hjemmet, og så prøver jeg at gøre plads til, at en potentiel køber kan drømme sig selv og sin egen stil ind i boligen. Det er utrolig vigtigt, at rummene ikke domineres af møbler og personligt nips, men at der er plads til at forestille sig nye muligheder, siger Helle Ilmi, som også udsmykker med malerier og skulpturer.