Sneen vælter ned i Alperne, og også i Norge og Sverige er der faldet rigelige mængder sne til de titusindvis af danskere, der drager på skiferie i skolernes vinterferie i uge 7.

Det er skønt at få fart under brædderne, men det kan også være en risikabel affære at boltre sig på de sneklædte bjerg- og fjeldsider. Ikke blot for led og lemmer, men også for pengepungen, hvis uheldet er ude og en ulykke kræver akut behandling på en privat klinik i udlandet og hjemtransport. Her dækker hverken det gule eller blå sygesikringskort, så hvis du vil undgå at få en regning til hjemtransport, som ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension hurtigt kan løbe op i 20.000-50.000 kroner, skal du tegne en rejseforsikring med skidækning, som også dækker eksempelvis tabte rejsedage som følge af sygdom.

Men du skal være varsom med at lade dig lokke at forsikringstilbuddene fra rejseforsikringsselskaberne, når du bestiller skiferien. For eksempel skal rejseforsikringsselskabet Allianz-assistance have 1.525 kroner for at forsikre én skiferie for en familie med far mor og to børn i uge syv. Til sammenligning skal forsikringsselskaber Gjensidige kun have have 619 kroner for en årsrejseforsikring inklusive skidækning. Ikke nok med at årsrejseforsikringen er knap 1.000 kroner billigere, den dækker også alle familiens andre rejser i løbet af året.

»Tallene siger jo meget klart, at det er en dum ide at købe en rejseforsikring, der kun dækker en uge, når man i mange tilfælde kan få en forsikring til en billigere penge, der dækker et helt års rejser,« siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen og tilføjer:

»Når du er i købsflowet, skal du lige stoppe op og tænke dig om, inden du kommer til at klikke ‘ja tak’ til rejseforsikringen. Mange har allerede en årsrejseforsikring gennem deres almindelige forsikringsselskab, og en række af disse selskaber inkluderer automatisk skirejser. Hvis ens årsrejseforsikring ikke automatisk dækker ski, er den billigste løsning som hovedregel at tilkøbe skidækningen, som typisk kun koster et par hundrede kroner.«

Hvis familien med sikkerhed ved, at den kun skal på denne ene rejse i uge syv i år, er den billigste løsning at tegne en rejseforsikring med skidækning til 521 kroner hos rejseforsikringsselskabet Dansk Rejseforsikring, som altså er mere end 1.000 kroner billigere end rejseforsikringsselskabet Allianz-assistance.

Før du drager på skiferie, er det mindst lige så vigtigt at tjekke, om du har en indbo- og ansvarsforsikring, påpeger Kristian Pitzner-Jørgensen. Den dækker nemlig, hvis du pløjer en anden person ned på pisten og invaliderer vedkommende, eller hvis du uforvarende gør skade på andres ejendom. Derfor bør man have styr på både rejseforsikring og indboforsikring, før man tager på skiferie, pointerer Kristian Pitzner-Jørgensen:

»Især unge dropper indboforsikringen, fordi de ikke har så meget indbo, men de glemmer, at ansvarsforsikringen ligger under indboforsikringen. Hvis du invaliderer en person, kan erstatningskravet lande i millionklassen.«