En ekstra regning på op mod 20.000 kr. Det er, hvad det kan komme til at koste danske boligejere, hvis skattestoppet ophæves.

Hvor stor den ekstra regning bliver, afhænger af, hvor i landet du bor. Se hvad det koster dig, hvis ejendomsværdiskatten fjernes.

Med B.T. Plus får du:

Boligejere kan tjene 6.000 kroner efter skat om året, hvis de vælger det nye lån. Se hvordan du kan konvertere dit lån her 

- Ni ud af ti par har ikke taget stilling til de økonomiske konsekvenser ved en skilsmisse - få hjælp i vores 12 siders pdf-guide

- En almindelig familie kan spare 5.000 kroner ved at vælge den billigste forsikring frem for den dyreste

- Har du svært ved at få solgt din bolig? Så se her, hvordan du kan gøre den mere attraktiv 

Med et abonnement på B.T. Plus får du adgang til  for kun 29 kroner om måneden.En ekstra regning på op mod 20.000 kr. Det er, hvad det kan komme til at koste danske boligejere, hvis skattestoppet ophæves.

B.T. har bedt Lars Fahlgren, der er rådgivende økonom i det uafhængige rådgivningsfirma Finanshuset i Fredensborg, om at regne på, hvad det vil koste, hvis skattestoppet fjernes og der indføres en løbende stigning i ejendomsværdiskatten. Det er netop, hvad flere eksperter og de økonomiske vismænd anbefaler, hvis regeringen vil gøre alvor af en skattereform, der både letter skatten på arbejde og er socialt afbalanceret.

Regningen afhænger af bopælen

Hvor stor den årlige ekstra regning bliver, afhænger af, hvor man bor. Billigst slipper husejerne i Norddjurs Kommune, mens en familie på Frederiksberg i et hus til fire mio. kr. kan vente en regning på 19.019 kr. om året, efter at skattestoppet er fuldt udfaset.

De store regionale forskelle skyldes, at ejendomspriserne er steget vidt forskelligt, forklarer Lars Fahlgren.

Klik på 'se stort billede' for at se kortet i fuld opløsning
Klik på 'se stort billede' for at se kortet i fuld opløsning
Vis mere

- Der hvor ejendomspriserne er steget mest siden 2001, er også der, hvor man vil mærke den største stigning i ejendomsværdiskatten.

Ifølge den rådgivende økonom vil det også betyde, at boligmarkedet bliver presset.

- Mit skøn er, at det alt andet lige vil komme til at betyde, at huspriserne i gennemsnit vil falde med op til 50.000 kr. for hver million, huset er vurderet til.
Se her i tabellen hvor meget ejendomsværdiskatten forventes at stige i din kommune.