Danske Bank vil indføre 40 kroner i gebyr for at hæve penge i filialer med pengekasser.
Danske Bank vil indføre 40 kroner i gebyr for at hæve penge i filialer med pengekasser. Foto: Brian Bergmann

Du skal af med 40 kroner, hvis du i fremtiden vil hæve penge i en af de filialer i Danske Bank, der stadig har en pengekasse.

Det ekstra gebyr træder i kraft til september, og er endnu en af de prisstigninger, der vil ramme kunderne i Danske Bank som en del af bankens nye politik, der inddeler dem i seks forskellige profilgrupper.

Men alle bliver skåret over én kam og skal slippe pengene lige meget, hvilken kundegruppe de tilhører, bekræfter Danske Banks chef for personal banking Denmark, Jan Svarre, over for flere medier.

Det vil dog ikke koste noget at hæve i automater de omkring 600 filialer uden pengekasser, som ligger spredt landet over. Før har det kostet 15 kroner at hæve i banker med pengekasser.

Danske Banks nye regler belastede allerede fra morgenstunden mandag netbanken hårdt, da tusindvis af kunder loggede på for at læse det nye kundeprogram, og den tendens bredte sig hurtigt til kunde-telefonerne, der var så godt som blokeret til langt ud på dagen.

Det fik en del kunder til at søge mod Facebook, hvor flere Danske Bank-medarbejdere sad klar ved tasterne for at besvare de utilfredse kunders henvendelser. Og dem var der masser af.

Allerede fra morgenstunden væltede det ind med kommentarer på Facebook-siden, hvor et stort antal kunder i utvetydige vendinger gav udtryk for deres vrede. Blandt de hyppigst anvendte gloser var ’grådige’, ’tak for denne gang’ og ’skuffelse’. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.