Lavprisselskabet Norwegian åbner online-bank i Danmark og tilbyder bl.a. forbrugslån, opsparingskonto og bonuspoint. Øget konkur- rence er godt nyt for forbrugerne, siger eksperter.

En ny bank er fløjet ind fra nord med håb om at kapre danske kunder.

Og det er et firma, som danskerne kender særdeles godt i forvejen, der står bag initiativet: Lavprisselskabet Norwegian.

Online-banken findes allerede i Norge og Sverige, hvor der er omkring en halv million kunder, og der er stor sandsynlighed for, at den også får luft under vingerne i Danmark, vurderer eksperter...

OPRET ABONNEMENT PÅ BT PLUS og læs meget mere om hvordan den nye Norwegian netbank fungerer, og hvordan du netop nu kan udnytte bankkrigen til at få en lavere rente.

Det får du i denne PLUS-pakke:

  • Artikel om konkurrence: Norwegian lander netbank i Danmark
  • Fakta: TOP 5 Opsparing
  • Fakta: TOP 5 Forbrugslån
  • Fakta og oversigt: Bank Norwegian


Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Lavprisselskabet Norwegian åbner online-bank i Danmark og tilbyder bl.a. forbrugslån, opsparingskonto og bonuspoint. Øget konkur- rence er godt nyt for forbrugerne, siger eksperter.

En ny bank er fløjet ind fra nord med håb om at kapre danske kunder.

Og det er et firma, som danskerne kender særdeles godt i forvejen, der står bag initiativet: Lavprisselskabet Norwegian.

I går åbnede Bank Norwegian, der er en internetbaseret bank, som i første omgang tilbyder udlåns- og indlånsprodukter.

Derudover lancerer selskabet om nogle måneder et kombineret kreditkort og fordelskort, som bl.a. gør det muligt at optjene point til billigere flybilletter.

Online-banken findes allerede i Norge og Sverige, hvor der er omkring en halv million kunder, og der er stor sandsynlighed for, at den også får luft under vingerne i Danmark, vurderer eksperter.

»Potentialet er ret stort – blandt andet fordi, Norwegian allerede er en stor spiller på det danske flymarked. De har nogle produkter, som går ind og udfordrer det eksisterende hurtiglåns-marked, og hvis sådan et Norwegian-kort giver en række fordele, så kan jeg godt forestille mig, at det vil blive populært blandt danskerne,« siger John Norden, administrerende direktør hos bankportalen Mybanker.dk., til BT.

Han tilføjer, at Bank Norwegians ind- og udlånsprodukter ikke er de billigste på markedet, men at de lægger sig blandt toppen af feltet. Banken tilbyder blandt andet forbrugslån på op til 400.000 kr. til en rente fra 4,99 procent, samt en opsparingskonto med en rente på 0,50 procent.

Øget konkurrence

Brian Stjernholm, der er privatøkonomisk rådgiver hos Uvildige.dk, ser det også som en fordel for de danske forbrugere, at der kommer flere spillere på markedet.

»Forhåbentlig kan en styrket konkurrence være med til at give lavere priser. Jeg ved godt, at det måske lugter lidt af dyre kviklån, men faktisk er mange af online-bankerne konkurrencedygtige på prisen i forhold til traditionelle bankprodukter. Jeg har set flere eksempler på folk, der betaler en udlånsrente på 8-10 procent eller mere i deres bank, så der kan være mange penge at spare,« siger Brian Stjernholm.

Et kendt varemærke

Ifølge banken selv forventes Bank Norwegian i Danmark at være rentabel efter to års drift.

»Bank Norwegian har opnået at få mere end en halv million kunder i Norden, siden vi åbnede i Norge i 2007. Vi tror derfor på, at vi også kan tilbyde det, som de danske bankkunder efterspørger. I den forbindelse er det da klart, at det er en fordel for os, at flyselskabet har en stor kundegruppe i Danmark, og at vi derfor allerede er et kendt varemærke,« siger Erik Jensen, administrerende direktør for Bank Norwegian, i en pressemeddelelse.

Ifølge Lars Krull, bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, er kombinationen af finansiel tjeneste og rejsevirksomhed ikke ny.

»Luftfartsselskabet SAS har i mange år kombineret deres loyalitetsprogram Eurobonus med et kreditkort. Rigtig mange flyselskaber tilbyder finansielle ydelser. Også internationale hotelkæder som Marriott og Hilton tilbyder kreditkort og mulighed for at låne og optjene point,« siger Lars Krull ifølge Ritzau.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: EPA
Vis mere