Meld dig ud af folkekirken og lev det søde liv på Guds regning.

Er du en af dem, der er blevet døbt og konfirmeret, men ellers aldrig sætter dine ben i Guds hus? Så skulle du måske overveje at melde dig ud af folkekirken.

Der er nemlig mange penge at tjene, hvis du skipper kirkeskatten. Sætter du i stedet pengene ind på en kapitalpension, vil de i løbet af årene formere sig og blive til en stor pose penge. Således vil en lønmodtager med en årsindkomst på 300.000 kr. over 40 år kunne tjene 636.424 kr. ekstra til pensionen. Det viser en beregning, som Esben Sylvest, redaktionschef på Penge & Privatøkonomi, har lavet for B.T.

Og flere og flere vælger faktisk at melde sig ud af folkekirken.

LÆS VIDERE NEDENFOR

Stigende interesse
Tal fra Danmarks Statistik viser, at der fra 2007 til 2008 har været en stigning på 9,6 pct. i antallet af udmeldelser.

En af dem, der kan nikke genkendende til tendensen, er Mads Dørup. Han oprettede i 2007 virksomheden IngenKirkeskat.dk med det formål at hjælpe danskerne med at melde sig ud af folkekirken.

- Jeg har kunnet mærke en stigende interesse og får nu fem til 10 henvendelser om dagen. Jeg tror, folk gerne vil meldes ud, enten fordi de ikke bruger folkekirken, eller også fordi de gerne vil spare kirkeskatten, siger han.

Erik Norman Svendsen, biskop i Københavns Stift, råder danskerne til at tænke sig om, inden de beslutter, om kirken er det rigtige sted at spare penge.

- Det er o.k., hvis kirken ikke betyder noget for dem, der melder sig ud. Men hvis det er for kortvarige og kreative skattebesparelser, er det amoralsk at undergrave kirken på den måde, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.