Mange er måske slet ikke klar over det, men det er ikke kun ens præstationer på jobbet, der er med til at sikre din jobsikkerhed.

Finansmediet Business Insider har talt med eksperter, der i det følgende nævner en række dårlige vaner, som kan koste dig den forfremmelse, som du altid har drømt om, eller i værste fald dit job.

1. Bussen var lige forsinket
Selvfølgelig er det vigtigt at møde til tiden. Det handler i bund og grund om, at det bare er uprofessionelt, hvis man konsekvent dukker for sent op på arbejde.

2. Der var lang kø ved kaffeautomaten
Det er lige så vigtigt, at man ikke spilder sine kollegers tid ved at sjaske op ti minutter efter et møde er startet. Hvis man gør det konsekvent, er det et klart tegn for mangel på respekt over sine medarbejedere.

3. Sikke noget l***
En dårlig attitude på arbejdet er hverken sundt for dig selv eller for dit arbejdsmiljø. Det kan eksempelvis tolkes som om, at du ikke er specielt samarbejdsvillig. Derudover viser en undersøgelse blandt arbejdsgivere fra jobsitet Careerbuilder, at der er mindre chance for at pessimistiske medarbejdere bliver forfremmet på grund af deres attitude.

4. Din mor er her ikke
Det fjerde punkt på den lange liste omhandler rod. Hvis dit skrivebord er ekstremt rodet, kan det tolkes som en direkte afspejling af din personlighed, lyder det. Det kan også tolkes som, at du forventer, at andre folk rydder op efter dig. Ifølge Careerbuilderes undersøgelse så mener 36 procent af de adspurgte arbejdsgivere, at det kan skade dine muligheder for at blive forfremmet, hvis du er et rodehoved.

5. Der findes ingen dumme spørgsmål, meeeeeen
Det kan åbenbart være meget trættende, hvis medarbejdere leger '20 spørgsmål til professoren', hver gang at denne får stillet en opgave. Du skal aldrig bare stille spørgsmål til højre og venstre. Det kan ifølge forfatteren Vicky Oliver, der har skrevet bogen 'Bad Bosses, Crazy Coworkers & Other Office Idiots', være en bedre idé at få skrevet alle sine spørgsmål ned på forhånd. Så man virker mere overskudsagtig.

6. Drop Facebook
Enten skal du have øjne i nakken, eller også skal du bare droppe Facebook i arbejdstiden. Ifølge Vicky Oliver ser det ganske dårligt ud, hvis din arbejdsgiver ser dig hænge ud på det sociale medie i tide og utide, mens du virkeligheden burde arbejde. Og du skal aldrig klage over kolleger eller chefer på de sociale medier. Det ville ikke se godt ud, hvis det bliver opdaget.

7. Føj for den lede
Personlig hygiejne spiller også en rolle i din og dine kollegers hverdag. Hvis du ikke tager dig ordentlig af dig selv, så kan det tolkes i forlængelse af din personlige tilgang til dine arbejdsopgaver. Det kan som minimum også være en grund til, at du ikke bliver forfremmet, får et godt socialt netværk på arbejdspladsen eller får lov til at repræsentere virksomheden offentligt.

8. 'Jeg har det ikke så godt'
Hvis du sygemelder dig selv hver eneste uge, så kan du måske få svært ved at fastholde dit job næste gang, at virksomheden skærer ned på medarbejderantallet.

9. Jeg er blevet skilt...
Man skal helst ikke diskutere sine personlige problemer på jobbet, ifølge Vicky Oliver. Hun mener, at man dels viser, at man ikke har hele hjertet med på jobbet. Og man burde jo i virkeligheden arbejde frem for at tale om sine personlige problemer - eksempelvis en skilsmisse. Eller hvis en kollega går hen og bliver kærester med ens fraseparerede kone. Forfatteren mener, at privatlivets problemer hører til uden for arbejdspladsen.

10. Haps haps haps
Det kan være meget lokkende lige at snuppe en ekstra blyant, blok eller andre kontorartikler med hjem fra arbejdspladsen. Men Vicky Oliver lægger vægt på, at du reelt set stjæler fra arbejdspladsen, og det kan i værste fald koste dig jobbet. Vicky Oliver anbefaler også, at du ikke bruger arbejdstelefonen til personlige opkald eller opkald til udlandet.