Er du typen, der kun har grønne cifre på din konto i 20 minutter, efter lønsedlen tikker ind. Med disse simple råd kan du undgå, at din bankrådgiver ringer - og du er nødt til at fake en dårlig forbindelse for at slippe af med hende. Vi har samlet en række råd, der kan være med til at gøre økonomien lidt lettere.

1. Læg dit dankort derhjemme

Det lyder næsten for nemt. Men hvis det ikke er din plan at bruge penge, så lad være at have dit dankort med dig. På den måde kommer du ikke til at smutte ud i pausen og købe alt muligt, du ikke har brug for. Du kommer heller ikke til at lave impulskøb, hvis du lige pludselig har forvildet dig selv ind i en butik med alt muligt, som du tror, du har brug for. Hvis du skal bruge penge, så hæv kontanter i stedet, så har du overblik over hvor meget du bruger, skriver Billed Bladet.

2. Lad være med at lån penge

Af dine venner, af banken og af nogle som helst. For selvom du har fulgt regel nummer 1. og ikke har taget nogle penge med, så kan du jo nemt bare smide penge over på MobilePay til dine kammerater. Hvis du ikke kan holde fingrene fra appen, så slet den. Har du penge, så kan du få. Og har du ingen, så må du jo bare undvære den ekstra gin og tonic i byen.

3. Hent en planlægnings App

Hvis du bare søger på 'Budget', så kommer der masser af apps frem, der kan hjælpe dig med at holde styr på, hvor dine penge faktisk forsvinder hen. I apps som 'Budget' og 'Spiir', kan du skrive ind, hver gang du bruger penge, eller få den til automatisk at hente dine oplysninger uden du behøver taste ind. De forskellige apps giver dig et godt overblik, over hvad dine penge er gået til.

4. Sælg dine gamle sager

En uskreven regel er, hvis du ikke har brugt det i et år, så kommer du ikke til at bruge det igen. Derfor er der ingen grund til at beholde tøj eller ting, som du ikke længere bruger. Tilmeld dig et loppemarked sammen med en ven – så deler I udgiften for at leje en stand, og så kan begge få ryddet ud. Endnu nemmere så sælg dine ting på nettet. Det er oftest gratis, og folk fra hele landet kan se dit gamle guld.

5. Gør det til en konkurrence

Allier dig med dine venner, og gør det til en konkurrence om at bruge færrest penge. I kan eksempelvis hæve 500 kroner, og så hvem der har flest tilbage, når ugen er omme. I mellemtiden må du selvfølgelig ikke bruge dit dankort.

6. Drik vand fra hanen

Og drop at drikke væske på flaske. Ikke alene er cola og sukkerholdige drikke enormt dårligt for dine tænder, det er også dyrt. Vand på flaske er også dyrt i forhold til, du bare kan tage det fra hanen. Så her henter du hurtigt et par tyvere i løbet af kort tid.

7. Meld dig ud af folkekirken

Hvis du altså ikke bruger den. Der kan nemlig være en del, at spare her. Hvis du eksempelvis tjener 20.000 kr. om måneden før skat, så betaler du årligt 1.920 kr. i kirkeskat. Er du på SU, så ryger der cirka 500 kroner om året på kirkeskatten. Men hvis du melder dig ud, så har du ikke længere ret til en præst - hverken ved dit bryllup eller din begravelse.

8. Drop mærkevare-mad

Er du typen, der altid køber Heinz og Kellogs? Hvis du er på røven, så glem mærkevarerne. Der er alligevel ingen, der kan se, hvilken ketchup det er, når den kommer ud af flasken.