Efter et to-cifret millionunderskud skal de landsdækkende lejetøjskæder, Fætter-BR og TOYS"R"US, have ny direktør.

Det meddeler selskabet bag kæderne, Top-Toy, i en pressemeddelelse.

I det seneste regnskab måtte den nu hidtidige direktør, Søren Torp Laursen, erkende, at et svidende minus på hele 39 millioner kroner var årets resultat. Det har fået ejerne af Top-Toy, kapitalfonden EQT, til at se sig om efter en anden øverste chef for legetøjskæderne.

»Søren og jeg har siden sensommeren diskuteret den langsigtede strategi for Top-Toy, samt hvilken profil, der bedst kan sikre virksomhedens videre udvikling. Vi er sammen kommet til den konklusion, at Top-Toy har brug for en ny topchef med en anden profil. Vi aftalte derfor, at Top-Toy ville søge efter en ny adm. direktør, og at Søren, efter at have stået i spidsen for selskabet  gennem de seneste års forandringer, vil forlade virksomheden,« siger Michael Hauge Sørensen, bestyrelsesformand for Top-Toy.

Fyringen af Søren Torp Laursen sker midt i det vigtige julesalg, men præsentationen af regnskabet i forrige uge har prompte udløst et exit til top-chefen, der blot har siddet på posten i halvandet år, siden han ankom fra en direktørstilling i Lego.

Ny direktør i Top-Toy bliver Per Sigvardsson, der kommer fra en stilling som topchef for Granngården i Sverige.

De to legetøjskæder Fætter BR og TOYS"R"US driver flere end 300 butikker i Norden og otte web-butikker. Der er i alt mere end 3300 medarbejdere.