Der blev skabt langt flere job end ventet i USA i januar, og det får drømmene om rentenedsættelser til at blive skubbet længere ud i horisonten.

Sådan lyder det samstemmigt fra en række cheføkonomer, efter et vigtigt nøgletal, der også omtales som 'kongetallet', fredag eftermiddag er blevet offentliggjort.

Tallet viser, at der i alt blev der skabt 353.000 nye job uden for landbruget på den anden side af Atlanten i den forgangne måned, hvilket er markant højere end de ventede 185.000.

»Jeg forventer stadig, der kommer rentenedsættelser i løbet af året, men som jeg har argumenteret for nogle gange, så kan det godt være, at de 5-6 rentenedsættelser, markedet tidligere indprisede, er for aggressivt,« lyder det blandt andet fra Mikael Milhøj, der er chefstrateg i Sterna Capital Partners.

Fra Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejders Landsbank, er meldingen nogenlunde ens.

»Der er ikke meget i dagens tal, der ligefrem skriger til himlen for, at den amerikanske centralbank skal sænke renten om et kort øjeblik. Det her kan være med til at skyde den første rentenedsættelse længere ind i foråret fremfor allerede til rentemødet i marts,« skriver han.

I Sydbank, hvor cheføkonom Søren Kristensen sidder, mener man heller ikke, at de dugfriske jobtal er et argument for, at den amerikanske centralbank, Fed, er på trapperne med en rentenedsættelse.

»Udviklingen på det amerikanske arbejdsmarked betyder også meget for den amerikanske forbundsbank (Fed red.) Her er det i øjeblikket lidt svært at se et overvældende behov for rentenedsættelser, da økonomien fortsat har det så godt som den har det,« siger han i en kommentar.

Hos Danske Bank kalder man udviklingen på det amerikanske jobmarked for »stærkt« og »meget stramt.« Med andre ord mener man heller ikke her, at der er rentenedsættelser i sigte lige nu og her.

»Med det utrættelige amerikanske arbejdsmarked in mente, så må vi nok sige, at sandsynligheden for snarlige rentenedsættelser er blevet noget mindre efter i dag.«

Læs også: 

Læs også: