Danske Banks nye kundeprogram har seks typer kunder: Basis, Ekstra, Eksklusiv, Eksklusiv+, Ung og Studie. (Foto: Camilla Rønde/Scanpix 2013)
Danske Banks nye kundeprogram har seks typer kunder: Basis, Ekstra, Eksklusiv, Eksklusiv+, Ung og Studie. (Foto: Camilla Rønde/Scanpix 2013) Foto: Camilla Rønde

Bankekspert Lars Krull mener, at Danske Bank ikke overholder spillereglerne med nye gebyrer.

Når Danske Bank til september begynder at afkræve kunderne penge for at have en konto i banken, bryder de Finansrådets henstilling til landets banker om ’god skik’ i pengeinstitutpraksis.

Det mener bankekspert og seniorrådgiver på Aalborg Universitet, Lars Krull.

I henstillingen fra september 2010 skriver Finansrådet, at det skal være gratis at foretage et ’rimeligt’ antal hævninger om året på sin konto.

Med den fortolkning mener bankekspert Lars Krull, at Danske Bank går direkte mod Finansrådets anbefalinger til landets banker.

- Jeg mener ikke, at det er i overensstemmelse med Finansrådets egen henstilling om god skik for bankerne, at Danske Bank begynder at tage penge for at have en lønkonto i banken. Jeg tror ikke, at almindelige mennesker kan læse henstillingen på andre måder, end at det bør være gratis at have og bruge en lønkonto i rimeligt omfang, siger Lars Krull.

Enhedslisten ind i bank-sag

Enhedslistens Frank Aaen har på baggrund af Danske Banks planer spurgt erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), om alle danskere har ret til en gebyrfri konto.

Hvis svaret fra ministeren er negativt, vil Enhedslisten stille forslag om, at det skal være muligt for borgere at have en konto i Nationalbanken.

- Der er mennesker, der ikke har råd til at betale for at have en konto, siger Frank Aaen og påpeger, at politikerne skal tage problematikken alvorligt, da det er dem, der har krævet, at alle danskere skal have en konto i en bank.

Hos Finansrådet mener underdirektør Susanne Dolberg ikke, at Danske Bank går mod henstillingen fra bankernes egen interesseorganisation, da der udelukkende bliver fokuseret på hævninger og ikke det principelle i at afkræve betaling for at have en konto.

Danske Bank: Fair nok

Heller ikke hos Danske Bank mener man, at man bryder henstillingen fra Finansrådet.

- Vi mener, at det er i overensstemmelse med de udmeldinger, der har været, om at man kan tage en rimelig betaling for det. Det er vores vurdering af det. Man skal være opmærksom på, at vores setup er en samlet pris, som ellers bliver betalt via drypvise gebyrer. Det laver vi i stedet en abonnementspris på. Det synes vi er en fair og ordentlig måde at gøre det på, siger Jan Svarre, chef for Danske Banks personal banking i Danmark.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.