'Skal vi ikke lige stikke hovederne sammen og snakke lidt om, hvad der sker i verden?', skriver min spisemakker for nogle uger siden.
Det blev starten på en noget blandet oplevelse.
Selvom han, min spisemakker, har fået en ny hofte, er han stadig skarp og skriver spændende bøger.
Vi har begge jyske rødder, og derfor er der ingen tvivl; vi skal have en flæskestegssandwich.
Vi besøger derfor en klassisk smørrebrødsforretning med brød, lune retter og den slags, som er en magnet på håndværkere og andre, der har brug for en hurtig omgang mad.
Vi er på Islands Brygge i København, Linse Kesslers hood. Helt præcist hos “T.S. Smørrebrød”.
Mindre kø
Der er en mindre kø, da vi kommer. To nordmænd taler engelsk med de to rolige kvinder, som står bag disken.
Vi bestiller to flæskestegssandwich i lyst flute og cola til. Jeg napper en Pepsi Max fra køleskabet. De er godt skjult bag en masse andre dåser — og min spisemakker tager en cola zero.
Der går et stykke tid, og så er vores mad færdig. Der er et par skiver flæskesteg i hver, og der er masser af rødkål.

De to sandwiches ligger på et bord ved væggen. De er høje og ser imponerende ud, og jeg tænker: 'Hold da op – det bliver ikke nemt at spise den sandwich'.
Længere og længere kø
Vi napper hver vores sandwich og går udenfor for at sidde på stole og borde, så vi kan følge med i, hvad der sker på Bryggen.
Der er stadig ingen udsigt til Linse Kessler, selvom det er hendes hood.
Mens vi spiser, kan vi se, at køen bliver længere og længere. Det er lige omkring frokosttid, så der er mange håndværkere.
Jeg pakker min sandwich ud. Den er kommet til at se markant mindre ud nu end dengang, den blev tilberedt. Lyspunktet er, at den er nemmere at spise.
Vores flæskestegssandwich består af det, de kalder landstykke-brød. Den lyse version. Den koster lidt mere end de øvrige varianter, og det er fint nok. Brødet er lunt, og en flæskestegssandwich koster 60 kroner.
Det er en fair pris, men når man sammenligner pris med kvalitet, er det passende. Det er ikke noget særligt.
Svag smag
Bollen har tydeligvis fået en høflig, næsten undskyldende tur på risteren. Bare lige nok til at blive smålun, som om den forsøger at signalere: 'Jeg er faktisk varm… bare lidt genert'.

Rødkålen er derimod leveret i så store mængder, at man næsten får fornemmelsen af, at de prøver at skjule noget. Og hjemmelavet? Nej.
Den har præcis den personlighed, man får fra et industrikøkken klokken 04:17 om morgenen; korrekt, men sjæleforladt.
Agurkerne er mere eller mindre dekorative vandstykker uden identitet. De smager af absolut ingenting, men de er der, og det er vel også en slags præstation.
Flæskestegen består af to tynde skiver, som faktisk er saftige. Nærmest så overraskende, at jeg måtte tjekke, om jeg havde fået den forkerte sandwich udleveret.
Sværene er gode og knasende helt uden risiko for at sende dine seniortænder på pension før tid.
Smagen af svær er dog mild… meget mild. Så mild, at man begynder at overveje, om den er bange for at tiltrække opmærksomhed.
Det er ikke en sandwich, man vil vågne om natten og længes efter. Men den gør sit arbejd, for man bliver mæt. Og hvis dét er din vigtigste værdi i livet, så er det faktisk et godt køb.
For mit vedkommende lander oplevelsen dog solidt i kategorien 'hverken katastrofe eller kærlighedsaffære'. En slags kulinarisk middelmådighedens mellemregning. Altså; en mellemvurdering
Tommel op
God beliggenhed, kold cola, hurtig ekspedition, billig sandwich
Tommel ned
Svag smag, kedelig rødkål og agurk, kedelig bolle
Flæskestegssandwich i landstykke: 60,00 kroner
0,5 liter Pepsi Max: 25,00 kroner
T.S. Smørrebrød
Islands Brygge 7
2300 København S
