Det er en kold dag i december - lige før jul. Helt perfekt dag til en flæskestegssandwich.
Min medspiser kommer fra et sted syd for Køge, så der skal meget til for at imponere ham. Denne gang lykkes det.
Hahnemanns Køkken ligger på Sankt Kjelds Plads, som i ejendomsmæglersprog hedder 'ydre Østerbro'.
Et område præget af beboelse og ikke særlig meget liv i gaden. Men hos Hahnemanns Køkken er der proppet med mennesker. Der er åbenbart andre end os, der har fået den gode ide at spise her til frokost.
Heldigvis har jeg bestilt bord på forhånd.
Små glas
Hahnemanns Køkken er ikke en cafe. Det er heller ikke en restaurant. Heller ikke en fastfoodjoint. Det er helt sin egen på den gode måde. Det er lidt det bedste fra alle hylder.
Jeg venter ved disken. Det er ikke helt klart, om en af medarbejderne kommer ned til bordet for at tage imod vores bestilling, eller om vi bestiller ved disken.
Derfor står jeg i køen og venter på at afgive min bestilling. Jeg bliver anbefalet at tage et glas hjemmelavet limonade til flæskestegssandwichen.

'It is a part of a combo', siger den venlige engelsktalende medarbejder. Det vælger jeg.
Vi får to små glas med mindre end 20 cl i hver.
Jeg må gå to gange. Der bliver ikke udleveret en bakke.
Først går jeg ned til bordet med det ene glas og vores bestik. Dernæst skal jeg hente det enlige glas, der venter på disken.
Jeg får også et nummer udleveret. Vi får nummer 3, og det er lidt ligesom McDonalds, hvor man har samme måde at sikre gæsterne deres mad.
Diskret som en Maserati
Efter ti minutter kommer vores flæskestegssandwich. Den ser god ud. Lige så diskret som en Maserati fra 1990’erne, som ligner en udtrådt Fiat.
Men ligesom den italienske fuldblodbil er det næsten indbegrebet af diskretion. Man kan ikke se, at der er sindssygt mange hestekræfter under motorhjelmen.
Det er økologisk frilandsgris - og det smager tydeligt. Kødet er saftigt og sprødt.

Det er en tommetyk skive svin, og sværen er lige så sprød som resten. Det passer fint til resten af måltidet. Og det er ikke svær, som udfordrer min generations sølvplomber i tænderne. Den obligatoriske agurkesalat smager svagt syrligt, som den skal.
Verdens bedste rødkål
Rødkålen må være blandt de bedste i verden. Den er lun og lækker. Der er en smule balsamicoeddike. Der er også smagsmæssige dryp af koriander, spidskommen og kardemomme.
Det er en fin briochebolle som har et godt bid.
Sammen giver det en helt fabelagtig cocktail af smag af jul i gamle dage og nutiden på Østerbro. Det er godt. Næsten alt sammen. Bare sandwichen var lidt større.
Der bliver Slagter Lund lige slået på målstregen.
Jeg troede, det var umuligt, at der fandtes en bedre flæskestegssandwich end fra den berømte københavnske slagter. 'Hahnemanns Køkken' puffer dem væk fra tronen.
Tommel op: Fantastisk kød, helt fabelagtig rødkål. Helt perfekt cocktail af alle ingredienser.
Tommel ned: Forvirring om man skal bestille ved bordet eller ved disken, flæskestegsandwichen kan godt være større, for lille glas med limonade.
Flæskestegssandwich, hjemmelavet limonade 170,00 kroner
Hahnemanns Køkken, Sankt Kjelds Plads 14, 2100 København Ø
