Jeg er netop ankommet til et af de nye madmarkeder i Danmarks næststørste by.
Madmarkeder er blevet populære over hele landet. Kvaliteten kan være høj, men nogle gange føles det også som en forklædt grillbar af tvivlsom karakter.
Banken Food Hall er stedet, jeg besøger.
Det er virkelig et lækkert sted. Jeg husker stadig, dengang det var hovedkvarter for Provinsbanken, som siden blev opslugt af Danske Bank.
Det er nemt at forestille sig, at her engang har været en bank – især med det mørke træ, som stadig præger lokalerne.
Det giver en stemning, der automatisk får én til at sænke stemmen, for ikke at forstyrre de højtidelige bankmedarbejdere.
Nogle af bankdirektørernes lokaler er stadig intakte, endda med marmorpejs. Det er gode detaljer.
Kartoffelpizza
Jeg har allerede bestemt mig: Jeg skal have en pizza. Min medspiser, som også er økonom, lader sig overtale, men vælger en mere spicy variant end min kartoffelpizza.
Som i de fleste andre madmarkeder skal mad og drikkevarer bestilles separat. Det giver sikkert mening for boderne – men for gæsterne er det træls.
Vi stiller os hen til 'Bello Pizza Club'. Pizzaerne har utraditionelle navne. Der er kun seks pizzaer på menukortet og tre sandwiches. 'Margherita' er det eneste navn, jeg genkender.
Alle de andre har smarte og funky navne, og derfor er det nærliggende at vælge 'Seoul Disco'. Men jeg har allerede besluttet mig – det skal være en 'Lucky Potato'.
Vi bestiller. Der er ingen kø, og vi får udleveret en elektronisk shaker. Derefter henter vi to store cola zero.
Der går 10-15 minutter, før shakeren begynder at lyse og ryste, og vi får udleveret maden – serveret på tynde papstykker. For en sikkerheds skyld tager vi både kniv og gaffel og rigeligt med servietter.
Protest mod bestiktyranni
Pizzaen er skåret ud, som om den selv har bedt om at blive spist med fingrene. Og det føles helt rigtigt - næsten som en lille protest mod det bestiktyranni, vi alle har lært at leve med.

Min medspiser insisterer dog på at bruge kniv og gaffel – ikke af snobberi, men, som han siger: 'for en sikkerheds skyld'. Hvilket får mig til at spekulere på, hvad han egentlig har været ude for i sit liv.
Min pizza er oval. Ikke skæv, ikke mærkelig – bare... stolt oval. En slags pizza med personlighed. Der er leopardpletter på skorpen, hvilket i pizzaverdenen er noget nær Michelin-magi.
Og den dufter som om en italiensk bedstemor netop har nikket velsignende fra himlen. På billederne i menukortet er pizzaen dog rund, så måske har jeg fået en special edition – eller bare en rebel.
Toppingen er et lille stilleben i stivelse og smag: kartoffelskiver (nej, ikke dem, der skræmmer børn på Jensens Bøfhus), blød mozzarella, rødløg, oregano og en gavmild omgang trøffelolie.
Ja, det er fedtet. Meget fedtet. Som i: 'Hvor er servietterne?'-fedtet. Nogen vil nok kalde det ulækkert. Jeg kalder det kærlighed, der løber ned ad fingrene.
Og så er der også noget grønt ovenpå – noget blad-agtigt. Men det holder sig diskret i baggrunden, som en artig gæst, der godt ved, at det ikke er dem, festen handler om.

Godt samspil
Det er en god madoplevelse – og oven i købet en vegetarmodel, jeg har valgt. Det betyder, at maden falder let i maven, uden den oppustethed, man risikerer, når pizzaen er tung af kød. Det er derfor et måltid, der giver god samvittighed.
Det eneste minus er den store mængde olie – den er en vigtig del af smagen, men også lidt af en udfordring.
Tommel op: Lækre lokaler, god stemning, smagfuld pizza.
Tommel ned: Pizzaen kunne godt være større, og det er besværligt med separat køb af drikkevarer.
Vurdering:
Banken Food Hall
Kannikegade 4
8000 Aarhus C
Lucky Potato: 109 kr.
En stor cola zero: 55 kr.

