Der er laaaaang kø, og det er mit tredje forsøg. Men efter 45 minutter lykkes det. Ikke noget, der skaber optimisme.
Det bliver ikke bedre af, at jeg trækker gennemsnitsalderen voldsomt op i køen, for det ser ud til, at de fleste er gymnasieelever eller studerende på første år af studiet.
Køen er til Casper’s Burger på Frederiksberg – kendt fra TikTok, Instagram og YouTube.

Lille joint
De åbner klokken 15, og jeg afgav min bestilling klokken 15.12. På det tidspunkt havde jeg ventet i lidt over en halv time.
Der gik altså 45 minutter fra jeg stillede mig i kø, til jeg hoppede på min cykel.
Det er ikke muligt at spise på stedet, så jeg havde lagt en snedig plan: Jeg ville indtage min menu i CBS’ kantine, som ligger mindre end fem minutter på cykel fra Casper’s Burger.
CBS’ kantine
Jeg går ind i kantinen med min pose, hvor der står “Casper’s”, og hvor en tegning af ham med hipsterhue pryder siden.
Som altid starter jeg med at spise lidt over halvdelen af fritterne. Jeg har bestilt et “Casper’s Menu Deal” til 155 kroner. En passende pris.

Fritterne er så gode, at jeg overvejede at skrive under på et adoptionsdokument.
De knaser som en Michelin-stjerne i fritureform – sprøde, salte og med den der “jeg burde ikke, men jeg gør det alligevel”-lyd, når man tager den første bid.
Dyppelsen – “Brown Butter Aioli” – burde egentlig udløse en advarsel fra Fødevarestyrelsen.
Den smager som om nogen har taget hele mælkeproduktionen fra Vestjylland, smeltet den ned og tilsat et skvæt skyldfølelse. Det er ikke bare en dip – det er et måltid.

Der er så meget af den, at jeg overvejede at spørge, om jeg måtte få den med hjem som roomie.
Den er selvfølgelig alt andet end sund – fuld af brunet smør, kærlighed og potentielt kolesterolsprængt lykke. Men det er nok netop derfor, den smager som en synd, man ikke fortryder.
Rodebutik
Burgeren har ligget i en brun æske og stirret på mig – nu skal jeg smage den. Da jeg åbner den, tænker jeg: “Hold da op – det ligner en rodebutik.” Men jeg får styr på tingene.
Bagsiden er, at det er en fedtet omgang, men heldigvis har jeg fået to store servietter med til at klare det – og to sorte gummihandsker, som jeg dog ikke bruger.
Så tager jeg den første bid. Pyha. Det smager godt. Det er en smashburger, så den er flad som en pandekage.

Det betyder, at stegeskorpen knaser og smager markant anderledes end en almindelig bøf.
De syltede agurker er ikke bare med – de deltager aktivt som små, sprøde stand-ins for syrlighed på overarbejde.
De spiller så intenst med i det samlede smagsbillede, at man nærmest kan høre dem råbe.
Dressingen er en helt anden historie. Der er meget af den – så meget, at man begynder at tro, den forsøger at kvalificere sig til fast ejendom.
Den smager også af noget — meget — men hvad præcist er stadig under efterforskning.
Dressingen og bøffen har tydeligvis et kompliceret forhold: Hun er hans hemmelige elsker, der igen og igen dukker op uanmeldt og overtager scenen.
De rå løg er, som altid, dem der tror, de er festens midtpunkt, men egentlig bare står og sveder lidt i hjørnet. De giver en sødlig note, der prøver at overbevise os om, at alt er vel.

Sennep og ketchup er de gamle venner, der altid møder op til festen, uanset om de er inviteret eller ej. Man sukker, men bliver også lidt glad for at se dem igen.
Og så er der bollen. Den er fedtet på den der måde, hvor man tænker: “Det her er måske ikke sundt, men det er ærligt.”
Alt i alt et fedt måltid – både i smag, stemning og kolesterolniveau. Den kolde Pepsi Max fra køleskabet skaber en god balance med resten af måltidet.
Så det bliver til en sekser, og det er de seks flotte stjerner.
Casper’s Menu Deal
Classic Double Smash-burger
Extra Crispy Coated Fries
Brown Butter Aioli
Pepsi
Pris: 155 kroner
Casper’s Burger
Falkoner Allé 26A
2000 Frederiksberg
