På mandag kan du se din årsopgørelse fra SKAT. Læs her hvad der er vigtigt at tjekke op på, når du skal gennemgå de mange tal.

SKAT får automatisk dine indkomstoplysninger, men det er alligevel en god idé at tjekke din årsopgørelse, som fra den 12. marts ligger klar på skat.dk.

»Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, fordi SKAT efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men derfor bør man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser,« fortæller Ineke Petersen, der er kontorchef i SKAT, i en pressemeddelelse.

De tal, man især skal tjekke op på er:

  • Kørselsfradrag
  • Børnebidrag
  • Aktier, værdipapirer, udbytte
  • Indtægter ved deleøkonomi - for eksemoel ved udlejning af bolig eller bil

SKAT skriver på sin hjemmeside, at over halvdelen af de borgere, der skal ændre i årsopgørelsen, skal ændre i sit kørselsfradrag.

Her er det vigtigt at huske på, at man kun kan få fradrag for de dage, man har været på arbejde.

Ser opgørelsen korrekt ud, behøver man ikke at gøre mere. Men har du ændringer eller tilføjelser, skal de oplyses til SKAT. Det kan du både gøre online i TastSelv på skat.dk eller ved at ringe til SKAT.

Fristen for at indberette dine oplysninger vil for de fleste danskere være den 1. maj 2018. Når ændringerne er tilføjet, får du en ny årsopgørelse med det samme.

Skal du have penge tilbage i SKAT, vil de blive indbetalt på din NemKonto den 10. april med mindre der er tale om et beløb, som overstiger 100.000 kroner. Større beløb udbetales senere. Skal du derimod betale penge tilbage, kan man klare det med dankort, og opfordringen fra SKAT lyder:

»Jo tidligere man betaler, jo billigere slipper man i rente,” siger Ineke Petersen.

Har du eller din ægtefælle gæld til det offentlige, vil den eventuelle overskydende skat blive brugt til at betale gælden.

Læs mere om årsopgørelsen på SKAT’s hjemmeside her.