Ifølge hendes træner blev en afghansk kvindelig landsholdsspiller i volleyball halshugget af Taliban, men hendes død forblev skjult på grund af trusler mod hendes familie.

Mahjabin Hakimi hed den kvindelige volleyballspiller. Hun spillede for Kabul Municipality Volleyball Club, men blev på barbarisk vis dræbt i Afghanistans hovedstad Kabul, da tropper fra Taliban søgte efter at finde og dræbe afghanske kvindelige sportsudøvere.

Det fortæller hendes træner til Persian Independent ifølge New York Post.

Træneren bliver i artiklen kaldt Suraya Afzali. Det er ikke hendes rigtige navn, da hun selv føler sig truet på livet, hvis Taliban finder frem til hende.

Hun fortæller til Persian Independent, at der var et billede af Mahjabin Hakimis afskårne hals, som blev lagt på de sociale medier og blev delt flittigt.

Der er uenighed om, hvornår det brutale drab fandt sted. Flere kilder melder, at det er sket 13. august. Det var i de sidste dage af Talibans oprør, før det erobrede Kabul og overtog styringen i hovedstaden.

Suraya Afzali siger, at hun fortæller om det her til omverdenen for at fremhæve den enorme risiko, der er ved at være kvindelig sportsudøver i Afghanistan. En fare, der gjorde, at Mahjabin Hakimis holdkammerater og træner flygtede ud af landet.

»Alle spillerne fra volleyballholdet og resten af de kvindelige atleter er endt i en farlig situation, og de er i fortvivlelse og frygt. Alle er blevet tvunget til at flygte og bo på beskyttede adresser,« sagde volleyballtræneren Suraya Afzali til Persian Independent.

Zahra Fayazi var en af de spillere, der undslap og flygtede ud af landet. Hun fortalte til BBC i sidste måned, at mindst én af hendes holdkammerater var blevet dræbt.

»Taleban bad vores spilleres familier om, at deres piger ikke skulle dyrke sport – ellers ville de blive konfronteret med uventet vold. Pigerne brændte endda deres sportsudstyr for at redde sig selv og deres familier. De ønskede ikke, at de skulle beholde noget, der kædede dem sammen med, at de dyrkede sport,« sagde Zahra Fayazi til BBC.

En anden holdkammerat fortalte til BBC, at alle var 'chokerede' over at få meddelelsen om, at deres holdkammerat var blevet dræbt. Hun er sikker på, at Taliban står bag det brutale drab og er bange for, at det ikke bliver det sidste på en af hendes venner.