Torsdag var en god medalje-dag for Danmark ved OL, da det blev til hele fire af slagsen i henholdsvis badminton, roning, sejlsport og atletik. Målsætningen lød på 10 medaljer, men allerede nu har de danske atleter sikret hele 13.

Selvom målsætningen på 10 medaljer er indfriet, kan man altid finde andre parametre at konkurrere på. En af de væsentlige konkurrencer er den indbyrdes kamp med vores nordiske naboer fra Norge, Sverige, Finland og Island.

I nyere tid har Danmark ligget mere eller mindre side om side med Norge og Sverige på den totale medaljestatistik, men i år står det anderledes til. Danmark overgår alle de fire andre lande - tilsammen.

Danmark har som bekendt 13 medaljer, mens Sverige har otte, Norge har tre og Finland kun har scoret en enkelt. Island, som imponerede under EM i fodbold, har overhovedet ikke vundet noget metal under OL.

Norge har blandt andet vundet to medaljer i roning, Sverige har vundet en af hver i svømning, mens Finland har vundet deres eneste i boksning.

Det er naturligvis værd at huske på, at legene endnu ikke er ovre, men samtidig har Danmark fortsat mulighed for at høste flere medaljer. Både i håndbold (herrelandsholdet), mountainbike (Annika Langvad) og badminton (Viktor Axelsen).

Og så er det ellers bare med at nyde succesen og håneretten, inden det om to år går løs ved Vinter-OL, hvor vores naboer ganske givet vil høste betydeligt mere metal end os.