'Farven lyserød er blevet en del af et nyt kapitel i mit liv'.

Sådan indleder den amerikanske skiløber Kikkan Randall et opslag på Instagram, hvor hun fortæller, at hun for nyligt er blevet diagnosticeret med brystkræft.

'Selvom vi opdagede det tidligt, og prognoserne er gode, vil mit liv ændre sig de kommende måneder,' skriver Kikkan Randall, der vandt en OL-guldmedalje i februar til årets vinter olympiske lege sammen med Jessie Diggins.

'Det er skræmmende at finde ud af, at du har kræft. og siden den dag har jeg tænkt over, hvordan det kunne ske for mig. Men jeg har lovet mig selv at forblive positiv, aktiv og målrettet gennem hele min behandling,' skriver Kikkan Randall, der fortæller, at hun mandag fik sin første kemobehandling, imens hun var omgivet af venner og familie.

'Jeg kommer til at tage denne udfordring med ligeså meget vedholdenhed, styrke og energi, som jeg har gjort i hele min karriere,' lyder det fra guldvinderen, der vil opdatere sine mange fans gennem en blog.

Det er ikke kun en OL-medalje, Kikkan Randall kan prale med at have. I 2013 vandt hun VM-guld i langrend for hold, og tilbage i december fik hun en bronzemedalje i langrend.